Washington

Al-Qaeda amenaça els EUA amb atemptats molt pitjors que l'11-S si no abandona "la terra de l'islam"

Els EUA viuran atemptats pitjors que els de l'11 de setembre del 2001 si no compleixen les demandes d'Al-Qaeda. Així ho afirma en un nou vídeo difós a la xarxa un individu amb turbant i barba que suposadament és Adam Gadah, un californià convertit a l'islam i el primer nord-americà acusat de traïció des de la II Guerra Mundial. Gadah adverteix als EUA que si no retiren tots els soldats i espies occidentals de totes "les terres de l'islam", acaben amb el suport a l'estat d'Israel i alliberen tots els presoners musulmans, "els nous atemptats els faran oblidar l'horror de l'11-S".

Actualitzat

Gadah, que es troba en parador desconegut, tot i que algunes fonts el situen al Pakistan, adverteix en el nou missatge que hi haurà nous atemptats als Estats Units si Washington no retira les seves tropes de "la terra de l'islam". La nova amenaça, difosa en un vídeo penjat a internet, posa diverses condicions per no reeditar un altre 11-S als Estats Units. Són aquestes: la retirada de tots els soldats i espies occidentals, no només a l'Iraq, sinó de totes les terres de l'islam, acabar el suport nord-americà a l'estat d'Israel i, finalment, alliberar tots els presoners musulmans.

El nord-americà Adam Gadah, acusat de traïció pels EUA i que actua com a portaveu d'Al-Qaeda, insisteix que el president dels EUA, George W. Bush, no permeti el viatge de ciutadans nord-americans a "la terra ocupada de Palestina", posi en llibertat els presoners musulmans i deixi de donar suport als governs "apòstates" dels països islàmics. En cas de no complir les demandes, afegeix Gadah, amb barba i turbant, "tu i el teu poble veureu el que us farà oblidar els horrors de l'11-S, l'Afganistan i l'Iraq, així com la lliçó de Virgínia", en referència a l'atemptat perpetrat el 16 d'abril per un estudiant sud-coreà a la Universitat Politècnica de Virgínia, on va matar a trets 32 persones del campus.

Adam Gadah, també conegut com a "Azam l'Americà", és un jove californià de 29 anys convertit a l'islam durant la seva adolescència. L'any passat va ser acusat de traïció per un tribunal d'Orange County, a Califòrnia, i actualment els EUA ofereixen un milió de dòlars a qui presenti informació que pugui conduir a la seva detenció.

Anar al contingut