"Al Parlament no hi ha persones com tu, mama", el perfil de Najat Driouech

Najat Driouech, diputada d'Esquerra Republicana i la primera dona amb vel en un Parlament amb cada cop més presència femenina

RedaccióActualitzat

El nou Parlament va començar a caminar dimecres amb la constitució de la mesa. Una mesa formada per set membres, només un dels quals és una dona: Alba Vergés, d'Esquerra Republicana, que ocupa el càrrec de secretària quarta.

Aquesta situació incomplex la llei d'igualtat aprovada per la mateixa cambra i que recomana la paritat entre homes i dones en els òrgans del Parlament. La falta de paritat contrasta amb la mesa de la legislatura anterior, en què hi havia tres dones: Carme Forcadell, que la presidia, Anna Simó i Ramona Barrufet, secretàries primera i quarta.

El fet que ara només hi hagi una dona a la mesa difereix de la resta de l'hemicle actual, amb més diputades que mai. De fet, legislatura rere legislatura, des del 1980, el nombre de parlamentàries ha anat augmentant de manera significativa. En la primera, només hi havia 7 dones, que només representaven el 5% del ple.

Aquesta xifra va anar creixent fins a l'actual mandat, en què hi ha 59 diputades. És una xifra record, que suposa gairebé el 44% de l'arc parlamentari.

 

Ens hem fixat en una d'elles, Najat Driouech, diputada d'Esquerra Republicana i la primera dona al Parlament que porta vel:

ARXIVAT A:
Eleccions 21D
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut