Punt de vacunació massiva habilitat al Pavelló Firal de Tortosa
Punt de vacunació massiva habilitat al Pavelló Firal de Tortosa (ACN/Anna Ferràs)

Salut vol començar a vacunar la franja 40-49 a mitjans de juny i la de 16-39 al juliol

Als majors de 40 anys se'ls vacunarà al juny i quan acabi aquesta franja s'obrirà la immunització a la resta de la població

Virgínia Arqué NuenoActualitzat

El Departament de Salut confia a poder començar a vacunar la franja dels 40 a 49 anys a partir de mitjans del mes de juny.

Ho ha confirmat aquest matí, a RAC1, la subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, que ha afegit que, just després, ja al juliol, s'obrirà la vacunació de totes les persones majors de 16 anys i fins als 39 que encara no hagin estat immunitzades (per ser de risc o de col·lectius essencials).

Justament des d'aquest dimecres, totes les persones majors de 50 anys ja poden vacunar-se, després que s'hagin obert les cites per al tram dels 50 als 55 anys.


Carmen Cabezas també ha explicat que a partir de dilluns es reprendrà la immunització de col·lectius essencials, com ara mestres, que encara no han rebut primera dosi per falta de vacunes disponibles.

Imatges d'arxiu de mestres preparant una aula d'una escola bressol de Girona
Imatges d'arxiu de mestres preparant una aula d'una escola bressol de Girona (ACN/Marina López)


Pel què fa a les persones menors de 60 anys vacunades amb una dosi d'AstraZeneca que encara no han rebut la segona, ha assegurat que se les programarà de seguida que es decideixi com es completa la seva vacunació.

La Comissió de Salut Pública decidirà, la setmana vinent, si la segona dosi que se'ls administrarà serà del fàrmac d'AstraZeneca o de Pfizer.

La campanya de vacunació encara es podria accelerar més si es compleix la previsió del govern espanyol. Pedro Sánchez ha anunciat que el mes que ve arribaran gairebé el doble de vacunes de Pfizer. Per Catalunya signifiquen dos milions de dosis.

SEAT s'estrena com a punt de vacunació

L'automobilística SEAT és, a partir d'aquest dijous, un centre de vacunació més.

De fet, l'empresa s'ha convertit en la primera companyia que vacuna els seus treballadors, en coordinació amb el departament de Salut. La companyia hi posa les instal·lacions i el personal sanitari que administra les vacunes i Salut, les dosis de vaccí.

Seat s'ha estrenat aquest dijous com a punt de vacunació contra la Covid

La vacunació es farà als 3 centres de la companyia a Catalunya, tot i que el gruix de la campanya es farà a Martorell. Es vacunarà els treballadors de més de 50 anys, amb les vacunes de Moderna i d'AstraZeneca (per als majors de 60 anys).

Els primers a la cua han estat els treballadors majors de 58 anys, que són uns 800, i s'anirà baixant l'edat a mesura que avanci el procés d'immunització. La campanya de vacunació s'ampliarà, en els pròxims dies i segons l'arribada de vacunes, a altres persones que visquin o treballin a l'entorn del Baix Llobregat i estiguin en aquesta franja d'edat.

Actualment, a Catalunya hi ha 2.300.201 persones amb una dosi d'alguna vacuna i 1.085.751 persones amb la pauta de vacunació completa

          

ARXIVAT A:
VacunesCovid-19Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut