París

Al-Jazeera difon un àudio i la fotografia dels francesos segrestats per Al-Qaeda

La cadena Al-Jazeera ha difós un missatge sonor i una fotografia on apareixen els cinc francesos i els dos africans segrestats el 15 de setembre passat al Níger per la xarxa terrorista Al-Qaeda al Magrib Islàmic. El canal de televisió qatariana, que no ha especificat com ha aconseguit el missatge, ha mostrat la imatge dels segrestats i ha assegurat que en la gravació sonora els ostatges responen en francès a les preguntes d'una persona desconeguda. El Ministeri francès d'Exteriors ha autentificat la fotografia i ho ha considerat un "senyal encoratjador".

Actualitzat
Encara que no ho ha confirmat oficialment, França ha augmentat la seva dotació militar a la regió per intentar trobar els segrestats. Fins ara, París havia assegurat que tenia bones raons per pensar que els ostatges es trobaven amb vida, però no en tenia proves.

Els ostatges són cinc francesos, un malgaix i un togolès que treballaven en una mina de la companyia francesa Areva al Níger i que els van segrestar a casa seva, a la ciutat d'Arlit. Al-Jazzeera ha dit que es desconeix el lloc on va es va fer la fotografia, que mostra un paratge desèrtic.

A la imatge es veuen els set ostatges asseguts a terra i envoltats per nou presumptes membres d'Al-Qaeda al Magreb Islàmic, AQMI, que porten fusells i les cares cobertes amb turbants. La fotografia, en què apareix també un vehicle tot terreny, porta el símbol de la productora audiovisual d'Al-Qaeda, Al-Andalus.

El 21 de setembre passat, AQMI va reivindicar el segrest de "cinc experts nuclears francesos de la companyia Areva" en una gravació sonora, en la qual no esmentava els altres dos treballadors d'origen togolès i malgaix. A l'àudio, el grup terrorista acusava França de saquejar "des de fa dècades els recursos" del Níger i assegurava que comunicarien al govern francès les seves "legítimes reivindicacions".

Anar al contingut