Gaza

Al-Fatah i Hamas acorden un alto el foc després de quatre dies d'enfrontaments

Les faccions palestines enfrontades violentament des de fa quatre dies han decidit posar fi al bany de sang. Segons el ministre d'Afers Estrangers palestí, Mahmud al-Zahar, les converses entre el primer ministre palestí, Ismail Haniye, i un representant del president de l'ANP, Mahmud Abbas, han acordat el cessament de les hostilitats. L'acord es materialitza aquesta mateixa matinada amb la retirada de tots els homes armats que les dues parts tenen repartits pels carrers de Gaza, així com el demantellament dels punts de control. La notícia ha arribat poques hores després d'un atac contra les oficines de Haniye.

Actualitzat
Després de 33 morts tant de les files de Hamas com de les d'Al-Fatah, les dues faccions palestines han decidit firmar la treva. Les dues de la matinada, hora catalana, és l'hora fixada per a l'esperat punt d'inflexió en el complicat i sagnant camí cap a la formació d'un govern d'unitat.

La violència fratricida que ha viscut Palestina des de dijous de la setmana passada ha arribat a moments de gran tensió. L'últim ha estat aquest mateix dilluns, quan un projectil ha impactat contra el quarter general de la seguretat palestina a Gaza, on es dirigia el president palestí, Ismail Haniye. L'atac ha causat importants desperfectes.

El conflicte torna a situar-se entre Israel i Palestina

L'alto el foc té una conseqüència immediata: la violència entre els mateixos palestins s'apaga per deixar lloc únicament al conflicte amb Israel. La prova d'això és que, el mateix dia que les dues faccions han acordat la treva, un suïcida palestí ha intentat causar una massacre entre civils a Israel. Al final, només ha mort quatre persones en una fleca d'un barri perifèric d'Eilat perquè un policia de la ciutat ha desviat el terrorista del seu objectiu, que era el centre de la població.

L'atac arribava després de nou mesos de calma per part dels milicians palestins contra objectius civils hebreus, en la seva particular resistència a l'ocupació. La represa de la violència fa que la policia israeliana sospiti que l'atemptat d'aquest dilluns pot ser només el començament d'una nova etapa d'atacs contra els ciutadans d'Israel.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut