Damasc

Al-Assad avisa Occident que si intervé a Síria hi haurà un terratrèmol que cremarà tota la regió

El president sirià, Bashar al-Assad, no afluixa la corda malgrat els mesos de protestes als carrers del país i la pressió d'una bona part de la comunitat internacional. La repressió contra els opositors continua i Al-Assad desafia Occident. En una entrevista al diari britànic "The Sunday Telegraph", adverteix que si es vol intervenir al país hi haurà un terratrèmol a tota la regió. El dictador sirià pregunta a la comunitat internacional si vol un nou Afganistan, o deu Afganistans. Afegeix que Síria no té res a veure amb Egipte, Tunísia i Líbia, els països àrabs on ha triomfat el moviment reformista. Per Al-Assad, Síria és clau per a l'estabilitat regional.

RedaccióActualitzat
El president sirià, Bashar al-Assad, ha advertit els països occidentals contra qualsevol intervenció al seu país. En una entrevista al diari britànic "The Sunday Telegraph", Al-Assad apunta que una acció estrangera incendiaria tota la regió i provocaria un autèntic terratrèmol. Una advertència que arriba l'endemà d'una nova jornada sagnant al país.

En aquesta entrevista, Al-Assad diu que sap que Occident incrementarà la pressió, però subratlla que Síria és diferent dels països veïns on també hi ha hagut revoltes, i que si hi ha una intervenció, hi haurà un sisme a tota la regió, i pregunta si el món vol veure desenes d'Afganistans.

Pel que fa a la repressió, Al-Assad es limita a reconèixer que les seves forces de seguretat han comès errors al principi de les protestes.

Unes protestes que continuen amb força. En 24 hores, han mort prop de mig centenar de persones, la majoria soldats de l'exèrcit enfrontats a presumptes desertors que s'han afegit a les files de la revolta.

Cimera a Doha

Per buscar una sortida política a la crisi, responsables sirians s'han de reunir a Doha, a Qatar, amb una delegació ministerial de la Lliga Àrab que dissabte ha divulgat el comunicat més dur que ha fet fins ara reclamant al règim de Bashar al-Assad que protegeixi la població civil. El règim no n'ha fet cas.

Després de set mesos de revolta, els manifestants van reclamar divendres, per primer cop, la intervenció de l'OTAN per establir una zona d'exclusió aèria.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut