L'ajuda de la Generalitat se suma a la que ja va donar l'Estat al juny
L'ajuda de la Generalitat se suma a la que ja va donar l'Estat al juny (Pexels)

Ajut al lloguer jove: tots els sol·licitants que compleixen els requisits el cobraran

Els 29 milions d'euros inicials serviran per pagar a partir d'ara mateix l'ajut a 13.468 joves, mentre que per als 3.680 restants s'obre una nova convocatòria amb 6,7 milions de pressupost

RedaccióActualitzat

Els ajuts màxims de 250 euros per ajudar joves a pagar el lloguer es pagaran, finalment, a tots els sol·licitants que compleixen els requisits.

La Generalitat va preveure un pressupost de 29 milions d'euros, que serviran per pagar l'ajut a 13.468 joves a partir d'aquest dimarts.

Tot i això, el pressupost inicial ha estat insuficient per arribar a tots els joves que van sol·licitar-ho i que complien amb el que estava estipulat.

Ara, però, se'ls comunicarà via SMS que aquest dimecres la Generalitat obrirà una convocatòria extraordinària perquè acabin rebent l'ajut. En concret són 3.683 els joves que n'han quedat fora per falta de pressupost, i la convocatòria extraordinària està dotada amb 6'7 milions d'euros.

Marina Berasategui, que és secretària d'Habitatge Generalitat de Catalunya, ha explicat que les dades serviran per replantejar futures polítiques en aquest àmbit:

"Les dades que hem obtingut d'aquesta sol·licitud ens serveix per valorar futures convocatòries, però si aquests 3.600 joves complien els requeriments per l'any 2022 la nostra responsabilitat era respondre i atendre'ls."

Al març s'obrirà la convocatòria pel 2023. Les ajudes que s'han pagat ara són d'entre un mínim de 20 euros i un màxim de 250 euros al mes per poder pagar el lloguer del pis, que no pot superar els 990 euros.

S'adjudiquen en funció dels ingressos del sol·licitant, l'esforç econòmic que li suposa pagar el lloguer i els preus dels lloguers en cada territori.

L'ajut el va aprovar el govern català per ampliar el bo jove de l'Estat, que considerava insuficient.

ARXIVAT A:
Habitatge
Anar al contingut