Barcelona

Ajuntaments i diferents institucions fan un minut de silenci en memòria de les víctimes de l'accident

El govern de la Generalitat i el Parlament guarden un minut de silenci, i les banderes de la Comissió Europea i d'altres institucions comunitàries onegen a mig pal entre avui i divendres en senyal de dol per l'accident aeri

RedaccióActualitzat

A partir d'avui hi ha decretats tres dies de dol oficial per l'accident de l'avió de Germanwings. A les 12 del migdia s'ha guardat un minut de silenci als ajuntaments catalans i diferents institucions. L'Ajuntament de Barcelona i el govern de la Generalitat han convocat un minut de silenci a la plaça de Sant Jaume. El mateix que davant de la façana del Parlament. Les banderes de la Comissió Europea i d'altres institucions comunitàries onegen entre avui i divendres a mig pal. Aquest matí, l'aeroport de Düsseldorf ha guardat igualment un minut de silenci en memòria dels passatgers i tripulants del vol 4U9525 procedent de la capital catalana.

El Gran Teatre del Liceu s'ha sumat a les mostres de condol per les víctimes del vol de Germanwings, entre les quals hi ha el baríton Oleg Bryjak i la contralt Maria Radner. Tots dos havien actuat al Liceu fins aquest dissabte a l'òpera "Siegfried". Bryjak tornava a Düsseldorf, on residia, com Radner, que viatjava acompanyada de la seva parella i el seu nadó. Uns 250 treballadors de la institució s'han concentrat a les portes del teatre i han fet dos minuts de silenci en record de les víctimes.

A Pallejà, al Baix Llobregat, s'han decretat tres dies de dol per la mort de dos veïns en l'accident. Després de confirmar la identitat de les dues víctimes mortals, les banderes onegen a mig pal als edificis municipals. També hi ha hagut un minut de silenci i senyals de condol per les víctimes que vivien o treballaven en municipis com Argentona, Girona, Banyoles, Sant Cugat del Vallès, Sant Joan Despí, Barberà del Vallès, Cornellà de Terri, Sant Just Desvern i Cellera de Ter

A primera hora d'aquest matí, l'Ajuntament d'Olot ha fet un ple extraordinari per mostrar el suport de la ciutat als familiars de les tres víctimes de l'accident i s'ha posat un crespó negre a la bandera de la ciutat que hi ha a la façana de l'Ajuntament.

També ha impactat molt la presència a l'avió d'un grup d'estudiants alemanys que havien fet una estada a Llinars del Vallès i que tornaven a casa després de l'intercanvi amb alumnes d'un institut de la població vallesana. Aquest matí, l'institut Giola, de Llinars, ha obert les portes com cada dia, tot i que els alumnes i els professors estaven consternats. Durant la jornada d'avui no es faran les classes habituals; de fet, alumnes i professors s'han reunit per retre un homenatge a les víctimes i també per afrontar la tragèdia de manera conjunta. A Alemanya, mentrestant, al Joseph-König-Gymnasium de Haltern, prop de Dortmund, els alumnes han improvisat un petit altar de record a fora del recinte, on han encès algunes espelmes. Tal com va explicar ahir el director del centre, les classes no seran les ordinàries d'un dimecres qualsevol, però l'escola servirà de centre d'acollida per afrontar la tragèdia.

A Madrid, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha encapçalat, juntament amb l'ambaixador alemany a Espanya, Peter Tempel, el minut de silenci al palau de La Moncloa. El Senat ha fet sessió plenària i abans de començar-la, els senadors han retut homenatge a les víctimes. També hi havia ple al Congrés dels Diputats, on s'ha observat el minut de silenci abans d'iniciar la sessió.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut