Barcelona

Ajudes milionàries d'Europa a tres científics catalans del camp dels nanomaterials aplicats a l'energia

Dos investigadors del CSIC (Neus Sabaté i Mariano Campoy) i un de la UAB (Jordi Sort) rebran 6 milions d'euros

RedaccióActualitzat

Ajudes europees per a la Investigació a tres científics catalans del camp dels nanomaterials aplicats a l'energia, que, amb la seva recerca, poden contribuir a l'estalvi energètic i a la reducció d'emissions de gasos d'efecte hivernacle.
Les ajudes vénen del Consell Europeu per a la Investigació (European Research Council, ERC), a través del concurs Consolidator Grant (Subvenció de Consolidació).

Els tres científics que han obtingut aquestes ajudes a Catalunya són Neus Sabaté (CSIC), Mariano Campoy (CSIC) i Jordi Sort (UAB), que han rebut 1,9, 2,4 i 1,75 milions d'euros respectivament.

Neus Sabaté, investigadora Ramon i Cajal a l'Institut de Microelectrònica de Barcelona (IMB-CNM) del CSIC, treballa en el projecte Supercell, que vol desenvolupar piles de combustible de paper que generin electricitat a partir de molècules orgàniques com l'etanol, la glucosa o la urea, que podrien usar-se, per exemple, per a proves d'embaràs.

Mariano Campoy, de l'Institut de Ciències de Materials de Barcelona (ICMAB) del CSIC, tirarà endavant el projecte FOREMAT, que permetrà la producció i identificació ultaràpida de materials orgànics prometedors per al sector energètic, com plafons solars.

Jordi Sort, professor d'investigació ICREA en el Departament de Física de la UAB, podrà finançar el projecte SPIN-PORICS que, durant cinc anys, desenvoluparà nous materials nanoporosos que permetran construir ordinadors que pràcticament no consumiran corrent elèctric, sense pèrdues energètiques en forma de calor i amb unes bateries de durada pràcticament il·limitada.

Anar al contingut