Ajudes de més de 5.000 euros per comprar un cotxe elèctric, disponibles el 21 de maig
Vehicles elèctrics

Ajudes de més de 5.000 euros per comprar un cotxe elèctric, disponibles el 21 de maig

A canvi, cal desballestar un cotxe de més de 10 anys

Òscar ArmengolActualitzat

A partir de dimarts 21 de maig es podran sol·licitar els ajuts per comprar un vehicle elèctric, que es publicaran dilluns al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. El programa d'incentius a la mobilitat eficient i sostenible, conegut com a pla MOVES, inclou subvencions de 5.500 euros per a l'adquisició de cotxes, de 750 euros per a motocicletes i d'entre 6.000 i 15.000 euros per a furgonetes i camions.

La gran novetat d'aquest any és que, en el cas dels turismes i les furgonetes lleugeres, cal lliurar a canvi un cotxe de combustió per desballestar. Ha de tenir més de 10 anys i ha d'haver estat almenys els últims 12 mesos a nom de qui vulgui comprar el nou vehicle. Això pot fer que les ajudes no s'esgotin tan ràpidament com en edicions anteriors d'aquest pla. Glòria Farrera, comercial de "smart center" d'Autolica:

"Les ajudes de l'any passat van durar entre 24 i 48 hores, molt poc temps. Aquest cop creiem que duraran molt més, ja que aquest requisit no el compleixen molts clients."

El programa també inclou ajuts per implantar punts de recàrrega per a particulars

 

El pla el va aprovar el govern espanyol, però el gestiona per primer cop la Generalitat, després d'una sentència favorable del Tribunal Constitucional. La sol·licitud es pot fer per internet o a l'Oficina de Tràmits i el govern recomana informar-se'n bé a través del web de l'ICAEN. A diferència de convocatòries anteriors, l'ajut ja no el tramita el concessionari de cotxes, sinó el comprador.

Manel Torrent, director de l'Institut Català d'Energia, recomana llegir-se amb atenció els nous requisits de la convocatòria:

"S'ha d'haver retirat un cotxe de més de 10 anys, la titularitat ha de ser de la persona que adquireix el nou vehicle i s'ha d'haver passat la ITV amb anterioritat. Per tant, sí que recomanem a la gent que es miri amb molt deteniment els requisits."

 

Però a més de subvencions per a la compra de vehicles, el programa, que aquí està dotat amb més de 7 milions d'euros, també inclou ajuts per implantar punts de recàrrega per a particulars, als aparcaments per exemple, i per promocionar sistemes de préstec de bicicletes elèctriques i plans de transport a la feina, en el cas de les empreses.

ARXIVAT A:
Medi ambientSostenibilitatMobilitatEconomia de butxacaEcologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut