Ajornen de nou la declaració de la parella d'Ayuso a petició de PSOE i Más Madrid

Les acusacions ho havien demanat per tenir més temps per investigar si González Amador va cometre més delictes, dels quals veuen indicis

RedaccióActualitzat

Posposada per segona vegada la declaració al jutjat d'Alberto González Amador, parella de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, després que les acusacions populars exercides per PSOE i Más Madrid ho demanessin per tenir temps d'investigar si va cometre més delictes.

González Amador havia de declarar aquest dilluns per un delicte de falsedat documental i un altre de frau fiscal que va reconèixer la seva pròpia defensa, fins al punt que va proposar tornar els diners defraudats i acceptar una pena de vuit mesos a canvi de no entrar a la presó.

No consta que González Amador s'hagi arribat a presentar en seu judicial, com sí que han fet els altres tres empresaris també cridats a declarar.

Al març va transcendir que la parella de la presidenta de la Comunitat de Madrid hauria defraudat 350.951 euros a Hisenda entre el 2020 i el 2021 a través d'una trama de factures falses i societats pantalla al voltant de la venda de mascaretes.

Després de l'ajornament, està previst que la jutgessa convoqui una nova data per prendre declaració als investigats.
 

Demanen ampliar la causa a més delictes

Tant PSOE com Más Madrid, acusacions populars, havien sol·licitat al jutge tornar a ajornar la declaració, perquè creuen que hi ha indicis que també s'haurien comès delictes com administració deslleialcorrupció en els negocis i comptables. També apunten que hi ha indicis que els delictes contra la hisenda pública serien del tipus "agreujat". 

Ho han fet amb un escrit conjunt que han presentat aquest matí al Jutjat d'Instrucció número 19 de Madrid, en què argumenten que el gran volum d'arxius de la causa no els ha fet possible analitzar-los per complet.

Més enllà de les comissions per la venda de mascaretes, González Amador també hauria admès que va incorporar com a despesa de manera irregular a la comptabilitat de les seves empreses dues factures corresponents a projectes fallits a Mèxic i Costa d'Ivori per valor de més d'un milió i mig d'euros.

En total, la seva empresa va facturar gairebé 2 milions d'euros en operacions com a intermediària en la compravenda de mascaretes durant la pandèmia.

Segons van publicar diversos mitjans, aquests diners li haurien permès comprar dos habitatges de luxe a Madrid que comparteix amb la presidenta madrilenya.

 

 

ARXIVAT A:
CorrupcióIsabel Díaz Ayuso
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut