Una dona musulmana de Bòsnia segueix el judici de Mladic per televisió.
Una dona musulmana de Bòsnia segueix el judici de Mladic per televisió.
Haia

Ajornat "sine die" el judici a l'excap militar dels serbis de Bòsnia Ratko Mladic, després dels al·legats de la fiscalia

La fiscalia del Tribunal Penal Internacional per l'ex-Iugoslàvia ha descrit els horrors de la matança de Srebrenica on van morir 8.000 homes i nois musulmans en el segon dia del judici contra Ratko Mladic.

Redacció Actualitzat
El fiscal Peter McCloskey ha continuat avui amb els al·legats iniciats ahir a la Haia i amb els que el ministeri públic vol demostrar la responsabilitat de Mladic en els crims de guerra, lesa humanitat i genocidi comesos a Bòsnia entre 1992 i 1995.

McCloskey ha mostrat moltes fotografies i molts vídeos on es veu l'excap militar dels serbis de Bòsnia, Ratko Mladic, directament sobre el terreny "i conscient dels seus actes" parlant amb les seves tropes i decidint a partir de l'11 de juliol de 1995 com s'havia de transportar i assassinar els homes de Srebrenica.

El fiscal ha explicat que "van decidir que, quan tinguessin sota control la població el matí següent, 12 de juliol, separarien tots els homes i els nois entre 16 i 60 anys i els transportarien per executar-los."

Aquestes acusacions, Mladic les negava amb el cap en alguns moments. Un Mladic que sembla més cansat que en la jornada d'ahir i que ha demanat una pausa en un moment del judici.

Després d'escoltar les al·legacions del ministeri públic, el jutge, Alphons Orie, ha decidit ajornar el judici "sine die". Els jutges del Tribunal Penal Internacional per l'ex-Iugoslàvia han decidit suspendre la declaració del primer testimoni de l'acusació, inicialment previst pel 29 de maig.

El jutge, que ha assegurat que comunicaran al més aviat possible la data de la represa del judici, ha insistit que la fiscalia ha comès "irregularitats" en la tramesa de proves a la defensa que havien de permetre-li preparar-se per al procés.

Anar al contingut