Puigdemont, Comín i Ponsatí no perdran la condició d'eurodiputats encara que se'ls retiri la immunitat

Ajornada la vista pel suplicatori de Puigdemont, Comín i Ponsatí a l'Eurocambra

Els eurodiputats independentistes havien de declarar en el procés que els pot retirar la immunitat el 7 de desembre, però finalment ho faran el 14 de gener

Actualitzat

La vista del suplicatori contra Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí al Parlament Europeu s'ha ajornat. Estava prevista per al dilluns 7 de desembre, però, finalment, si no hi ha més endarreriments, serà el 14 de gener.

Un ajornament és un fet habitual en aquests processos, i ho poden demanar els diputats.

Després de la paralització del procés a causa de la Covid, el tràmit de suplicatori es va posar finalment en marxa a l'Eurocambra de forma telemàtica aquest 16 de novembre.

El suplicatori es fa a petició del Tribunal Suprem espanyol amb l'objectiu que responguin davant la justícia espanyola pels delictes de sedició i malversació per a Puigdemont i Comín i només de sedició per a Ponsatí, en relació al referèndum de l'1 d'octubre.
 

En la nova data, el 14 de gener, tots tres compareixeran per separat el mateix dia, acompanyats pel seu advocat.

No es preveu cap vista presencial en un procés que durarà, almenys, 4 mesos, i que els eurodiputats independentistes encaren amb confiança. 

Si s'aprova, Puigdemont, Comín i Ponsatí no deixaran de ser europarlamentaris, però sí que se'ls aixecaria la immunitat.

Qui s'encarrega del tot aquest tràmit és la Comissió d'Afers Jurídics del Parlament Europeu, que presideix l'eurodiputat de Ciutadans Adrián Vázquez. I qui ha de redactar l'informe serà el conservador búlgar Angel Dzhambazki. 

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontParlament EuropeuClara PonsatíToni ComínProcés català
Anar al contingut