Imatges de la superfície de Mart enviades pel rover Perseverance (NASA)
Imatges de la superfície de Mart enviades pel rover Perseverance (NASA)

Així sona Mart: el Perseverance envia vídeos i àudios des del planeta vermell

Gràcies als dos micròfons que la sonda porta incorporats, per primera vegada s'han gravat sons a la superfície marciana

AgènciesActualitzat

Quatre dies després de l'arribada del Perserverance a Mart, la NASA ha difós aquest dilluns el primer vídeo de l'aterratge de la sonda al planeta vermell.

Els experts de la NASA expliquen que el vídeo mostra l'operació de descens del Perseverance, que en set minuts va reduir la velocitat de 20.000 km/h a zero. En una de les imatges, s'hi observa l'obertura del paracaigudes supersònic, després de desprendre's de la càpsula que va transportar el vehicle, i també el núvol de pols que causa el rover en la caiguda.

 

 

A partir del vídeo, els científics de la NASA compten amb milers d'imatges que ja estan començant a analitzar. A més, també ha començat la classificació de les roques observades.

 

Imatges del descens del Perseverance a Mart, difoses per la NASA
Imatges del descens del Perseverance a Mart, difoses per la NASA (EFE)

 

Els primers sons gravats a Mart

A més, la NASA també ha fet públics els primers sons gravats a la superfície de Mart, gràcies als dos micròfons que porta incorporats el Perserverance. Dels cinc vehicles que la NASA ha enviat a Mart, el Perseverance és el primer que porta micròfons.

Els sons difosos els va enregistrar el Perseverance aquest dissabte, quan feia dos dies que havia arribat al planeta vermell, el mateix dia que es van difondre les primeres imatges en color de Mart.

En el primer segment se sent el descens del vehicle i el fort soroll del vent. En el segon, s'hi sent una mica de vent i el soroll del rover funcionant a la superfície marciana; però, sobretot, és un planeta molt silenciós.

 

 

La NASA va escollir el cràter Jezero com a punt d'aterratge del Perseverance perquè es creu que va ser un llac on desembocava un riu i, per tant, podria ser una zona rica en microorganismes fòssils.

Les imatges derivades del vídeo, especialment les de l'aterratge, s'analitzaran durant "anys i anys". El líder de l'entrada, el descens i l'aterratge de la nau, Allen Chen, ha explicat que el comportament del Perseverance va ser "com s'esperava", tot i que hi ha detalls que s'han d'analitzar i millorar.

 

 

 

ARXIVAT A:
NASACiència
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut