Així s'han protegit els membres de les meses per rebre els votants en quarantena

El govern ha previst franges horàries per anar a votar, de manera que ha recomanat als contagiats de coronavirus, contactes estrets o sospitosos que votin a partir de les set del vespre

RedaccióActualitzat

Uns trenta minuts abans de les set del vespre els membres de les meses han començat a posar-se els equips de protecció individual (EPI) en previsió de l'arribada dels votants contagiats de coronavirus, contactes estrets o sospitosos d'estar-ho.

Amb l'ajuda dels responsables de seguretat que hi ha a cada centre i amb les indicacions que han rebut, els membres de les meses s'han posat bates, guants i ulleres.


La part més delicada serà la retirada dels EPI, ja que és el moment en què hi podria haver més possibilitats de contagi.
 

A l'Escola d'Art La Industrial de Barcelona, els membres de les meses han fet passar l'estona amb un ball.

De cara a mirar d'evitar contagis, el govern ha establert franges horàries per a cada grup de votants. Així, de nou del matí a dotze del migdia estaven cridades a votar les persones considerades col·lectius de risc, com gent gran o amb patologies cardiorespiratòries. I de dotze del migdia a set del vespre estava previst que votés tota la resta.

No era obligatori anar a votar en cap d'aquestes franges, però sí recomanable.


Per preservar la seguretat dels votants i membres de mesa, la Generalitat ha dissenyat un dispositiu pel qual és obligatori dur mascareta al centre de votació, respectar la distància de seguretat, fer ús del gel hidroalcohòlic i s'ha recomanat que es dugui el vot de casa.

Segons les dades participació difoses a les sis de la tarda, l'afluència de votants ha caigut 22 punts, la pitjor xifra en 15 anys.
 

 

Membres d'una mesa a Reus amb l'EPI a punt per rebre persones contagiades de Covid o contactes estrets

 

Els membres d'una mesa posant-se els EPI al pavelló poliesportiu de Ferreries, a Tortosa

 

També els membres de les meses del pavelló del CEIP Joc de la Bola de Lleida s'han posat els EPI

 

Membres de les meses al centre esportiu Estació del Nord de Barcelona vestits amb l'EPI

 

Una dona vota a Barcelona en la franja prevista per a persones confinades (Albert Gea/Reuters)
ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut