Últims preparatius abans de la inauguració (Efe/Christophe Petit Tesson)

Així ha quedat l'Arc de Triomf de París totalment embolcallat amb una obra de Christo

Durant tres caps de setmana es podrà accedir a peu a la zona per veure de prop aquesta obra de l'artista búlgar mort el 2020

Laura GalanActualitzat

L'Arc de Triomf de París ja està totalment embolcallat. Era un ambiciós projecte de l'artista búlgar Christo. Però ell no ho podrà veure. Va morir l'any passat i ha estat el seu nebot, Vladimir Yavacheff, qui ha fet realitat aquesta obra efímera que aquest dijous ha inaugurat el president francès, Emmanuel Macron.

"Espero que estigui satisfet del treball que hem fet i que allà on sigui ens faci un somriure", ha dit Yavacheff, que ha explicat que el seu oncle ho tenia tot planificat al mil·límetre: "Ho tenia tot preparat, cada detall i cada aspecte visual. Nosaltres només hem seguit les seves instruccions."

Detall de la part alta de l'Arc de Triomf totalment tapat per la tela i la cinta que l'envolta (Efe/Christophe Petit Tesson)

Va ser el mateix artista que a l'octubre del 2019 va triar el teixit que embolica el monument.

Es tracta d'una tela platejada de polipropilè reciclable. S'han fet servir 25.000 metres quadrats d'aquest material i tres quilòmetres de cinta vermella del mateix material.

És una de les zones més transitades de la ciutat de París (Efe/Christophe Petit Tesson)

La instal·lació es mantindrà fins al 3 d'octubre i durant tres caps de setmana es tancarà al trànsit la zona, i l'enorme rotonda que envolta l'Arc de Triomf serà de vianants, que podran veure de prop d'obra de Christo.

Detall de les cordes que lliguen la tela (Efe/Christophe Petit Tesson)

L'execució de l'obra s'ha allargat cinc anys, tot i que l'artista va tenir la idea en fa seixanta.

Algun dels dibuixos que va fer del projecte seran subhastats el pròxims dies i serviran per finançar el projecte, que ha costat 14 milions d'euros i han estat finançats totalment amb diners privats.

Emmanuel Macron a la inauguració de la instal·lació (Reuters Ludovic Marin)

L'Arc de Triomf de París és un lloc emblemàtic de la memòria històrica francesa, on hi ha la tomba del soldat desconegut, símbols dels caiguts a la Primera Guerra Mundial.

L'Arc de Triomf vist des de sota (Efe/Ludovic Marin) 
ARXIVAT A:
Art
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut