L'app Stop Covid-19 Cat per detectar nous casos i fer un seguiment més acurat de la malaltia
L'app Stop Covid-19 Cat per detectar nous casos i fer un seguiment més acurat de la malaltia

Així és la l'app de Salut per detectar nous casos de coronavirus i fer-ne el seguiment

Més de 500.000 ja se l'han descarregat, i les autoritats demanen que tothom s'hi registri per fer un mapa territorial que permeti detectar els punts calents a Catalunya

Juli RodésActualitzat

Més de 500.000 persones ja han utilitzat l'app Stop Covid-19 Cat, per detectar nous casos de coronavirus, que dimecres passat va presentar el departament de Salut. Una "eina tecnològica molt adequada per lluitar contra el coronavirus", segons va explicar la consellera Alba Vergés.

Aquest dissabte Vergés ha animat tothom, qui està malalt i també les persones sanes, a posar-hi les seves dades. La consellera ha explicat que es tracta d'una informació molt valuosa per saber com han d'actuar els professionals sanitaris.

Una app per a tothom

Es tracta d'una aplicació mòbil que està disponible per a dispositius amb els dos sistemes operatius més comuns, Android i iOS.

Porta per nom Stop Covid-19 Cat i en la seva elaboració, en col·laboració amb diverses empreses, hi han intervingut professionals sanitaris.

Una app per seguir els nous casos de coronavirus

L'objectiu de l'app és tenir constància dels nous casos de persones amb símptomes de coronavirus i poder fer-ne un seguiment.

Qualsevol persona podrà informar de si té símptomes i de quins són.

En funció de cada cas se'n farà un seguiment diari o, si es considera necessari, més d'un cop al dia.

Això permet donar-ne una resposta específica a cada persona i, alhora, tenir informació sobre la incidència i l'evolució de la malaltia a nivell poblacional.

D'aquesta manera es podrà "veure com es comporta l'epidèmia dins de la nostra societat" i es podran "prendre les millors decisions al servei de la ciutadania".

També es vol aconseguir, d'aquesta manera, una "relació més forta entre la ciutadania i sistema de salut", ha explicat Vergés.

 

Alba Vergés, consellera de Salut (ACN/cedida per Departament Salut)

 

A l'app Stop Covid-19 Cat, s'hi accedeix amb el codi de la targeta sanitària del CatSalut.

S'hi pot interactuar en diversos idiomes.

El primer que ca fer és omplir un seguit de dades personals i relatives a patologies prèvies.

 

Des del Departament s'ha explicat que la informació introduïda passa al sistema de salut i serà transmesa -encriptada- al SEM i a Protecció Civil per, si cal, activar els serveis que es considerin necessaris en funció de l'estat de la persona.

També permet relacionar la situació actual de la persona, respecte al coronavirus, amb el seu historial mèdic, i avaluar-ne el risc.

Aquesta iniciativa tecnològica arriba just després que Salut ha decidit potenciar l'assistència sanitària digital a la ciutadania -limitant la presencial a l'imprescindible- facilitant el registre al portal La Meva Salut, des del qual es poden fer consultes amb professionals sanitaris, accedir a les receptes del pla de medicació o obtenir els resultats de proves.

ARXIVAT A:
Coronavirus Tecnologia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut