La portada digital de la BBC News

Així es fa ressò la premsa internacional de la detenció de Puigdemont

La notícia ha tingut especial seguiment als mitjans italians, on s'ha produït la detenció, i a Alemanya, on Puigdemont ja va viure un episodi semblant l'any 2018

Actualitzat

La detenció de Carles Puigdemont per part de la policia italiana ha despertat l'interès de la gran majoria dels mitjans més importants d'Europa.

Tots informen de la detenció sense mullar-se sobre la seva pertinença o legalitat, i expliquen que aquest divendres passarà a disposició dels jutges de la Cort d'Apel·lació de Sàsser perquè decideixi si el posa en llibertat o l'extradeix.

La notícia ha ocupat la portada de les versions digitals de diversos mitjans, com és el cas de la BBC News, on és la més destacada de totes.

Amb menys pes dins la portada, però també entre les més importants del dia, la detenció de Puigdemont apareix a l'altre digital de pes al Regne Unit, The Guardian.

També s'han fet ressò de la notícia els principals mitjans informatius nord-americans. És el cas de l'agència Associated Press, The Washington Post o The New York Times, entre d'altres.


Els mitjans italians, els més bolcats

Com que la detenció de Puigdemont ha passat a l'Alguer, els mitjans italians són els qui més espai han dedicat a la notícia. Se'n parla als principals diaris del país, com La Repubblica o el Corriere della sera.

La notícia ocupa diverses portades digitals, com la de la RAI, la de l'Agenzia Ansa o la del diari més important de Sardenya, L'Unione Sarda, l'illa on Puigdemont es troba retingut.

La portada digital de l'agència italiana de notícies Ansa


Els diaris alemanys recorden l'any 2018

Carles Puigdemont ja va viure un episodi semblant al que està vivint a l'Alguer l'any 2018, quan la policia alemanya el va retenir a la presó de Neumünster durant 12 dies.

Els mitjans alemanys tenen aquell episodi ben present, i per això donen a la detenció una cobertura especial. Puigdemont apareix a les portades digitals del Deutsche Welle i del Der Spiegel.


D'Argentina a Austràlia, passant per l'Orient Mitjà

El ressò de la detenció de Puigdemont ha arribat a diferents racons del planeta, fins i tot a Austràlia, com es pot comprovar al Canberra Times.

Mitjans de referència internacionals com els francesos RFI Le Monde també han dedicat un espai, així com el principal mitjà de l'Orient Mitjà, Al Jazeera.

La notícia també ha arribat a Llatinoamèrica. El diari argentí La Nación o el colombià El Espectador, entre d'altres, s'hi han referit.

ARXIVAT A:
Carles Puigdemont
Anar al contingut