Alcarràs

Aitona i Alcarràs tiren pel dret i contracten rastrejadors dels positius de Covid

Denuncien que han de cobrir aquesta mancança i posen a disposició de Salut el personal contractat al consultori i al carrer

Judit Balcells Huguet/AgènciesActualitzat

Els ajuntaments d'Aitona i Alcarràs, al Segrià, han tirat pel dret i no esperen que els arribin els efectius promesos per Salut. De moment, han contractat personal propi per rastrejar positius i els seus contactes i per assegurar-se que fan bé la quarantena.

Tot i que els contagis comencen a frenar-se a Ponent, aquests dos municipis són els que tenen més casos del Baix Segre. 

L'Andrea Milla s'acaba d'incorporar al consultori mèdic d'Aitona per fer de rastrejadora. Dimarts al matí fan proves PCR i per això, ella i la infermera, al costat de qui treballa, es posen l'EPI.

Les dades dels contactes de positius s'anoten en un paper

 

Les dades dels possibles sospitosos -de les quals no han deixat gravar imatges- les anota en un paper per poder fer el seu control.

"Si ve un pacient, possible cas de Covid, hem de saber amb qui ha estat en contacte. Sobretot aïllar i tallar el cercle de contagi. És una mica com fer de rastrejador."


Alcaldessa d'Aitona: "Creiem que el rastreig no es fa"

Per fer de rastrejadora l'ha contractat l'ajuntament d'Aitona, a ella i a dues persones més. Fan suport al consultori, on -denuncien- falta personal. L'alcadessa, Rosa Pujol, explica que han decidit fer el pas per cobrir una mancança: 

"Naltros els oferim a Salut, i així ho vam fer la setmana passada, per poder fer de rastrejadors, perquè creiem que el rastreig, com estem dient els alcaldes del Baix Segre des de l'inici, aquest rastreig no es fa". 

 


Seguiment sobre el terreny a Alcarràs

A Alcarràs tenen parelles que vigilen, diàriament, les persones aïllades que han donat positiu i els seus contactes. I els ofereixen ajuda. L'objectiu és que facin l'aïllament correctament. "Se'ls donen facilitats perquè no surtin de casa", explica un dels encarregats de la vigilància, David Garcés.

Dos rastrejadors d'Alcarràs van a fer seguiment d'una persona en quarantena

 

L'Ajuntament d'Alcarràs posa personal a disposició de Salut. Pensen que des del territori es poden rastrejar millor els positius i els seus contactes, argumenta l'alcalde, Manel Ezquerra: 

"Nosaltres oferim aquesta ajuda perquè el confinament es compleixi en tots els casos. És la manera de tallar les cadenes de transmissió. Ajudar-los a fer pedagogia, a explicar el protocol de confinament... El que calgui". 

De moment tenen 10 persones preparades per frenar la transmissió del virus, persones que posen a disposició de Salut. 

 

Baixen els contagis diagnosticats a Lleida

Els positius notificats en les últimes 24 hores a la regió sanitària de Lleida han estat 92, segons el Departament de Salut. Son 113 menys que ahir, una xifra que confirma la frenada de contagis després de les restriccions imposades al territori pels brots de Covid-19. Salut afirma que s'avança cap a "l'estabilització".

A la regió de Lleida, incloses les dades del Segrià i la Noguera, els positius acumulats sumen 6.299, 92 més que dilluns. Al Segrià, els positius acumulats sumen 4.252, 84 dels quals en les últimes 24 hores. A la comarca, les dades setmanals constaten encara un increment.
 

 

 

En l'últim dia s'han notificat en total a Catalunya 590 contagis nous, dels quals 143 corresponen a la ciutat de Barcelona (67 menys que el dia anterior) i 75 a la regió Metropolitana Sud, que inclou a l'Hospitalet de Llobregat i també Sant Feliu de Llobregat, entre altres poblacions afectades per restriccions.

És el cinquè dia consecutiu que baixen els positius comunicats a Catalunya. Els contagis inclouen tant els diagnosticats amb proves PCR com serològiques. En aquest últim balanç, la xifra es redueix a totes les regions sanitàries excepte la Catalunya Central i Girona. 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut