París

Airbus comença les últimes proves en ruta per a la certificació final de l'A380, l'avió comercial més gran del món

La companyia aeronàutica Airbus inicia les proves tècniques en ruta de la fase final del procés de certificació del jumbo A380, l'avió comercial més gran del món. Aquestes proves consisteixen en tests de funcionament i fiabilitat i és l'últim pas per obtenir la certificació de l'aparell, que Airbus té previst tenir a mitjans de desembre. Per superar aquests tests, l'avió haurà de cobrir prop de 150 hores de vol en el que serà el seu camp habitual d'operacions. La tripulació estarà formada per personal d'Airbus i pilots de l'Agència Europea per la Seguretat Aèria i l'Administració Federal d'Aviació nord-americana.

Actualitzat
L'A380 inicia els tests a Tolosa i volarà a deu aeroports diferents en quatre viatges, que inclouen Singapur i Seül en el primer, els dies 14 i 15 de novembre; després Hong Kong i Narita, el 18 i 19 de novembre; i Guangzhou, Pequín i Xangai els dies 22 i 23 de novembre.

En el quart i últim viatge, l'A380 volarà al voltant del globus, a través dels dos pols. Sortirà de Tolosa per arribar a Johannesburg el 26 de novembre, després volarà sobre el Pol Sud de camí cap a Sydney, on arribarà el 28 de novembre. Des de Sydney travessarà el Pacífic cap a Vancouver (el 29 de novembre), abans de tornar a Tolosa via el Pol Nord.

Durant aquests exercicis, l'A380 haurà de demostrar que és fiable per al desenvolupament de les operacions habituals d'una aerolínia. Les proves inclouran revisions del manteniment i comportament de l'avió, així com operacions i compatibilitat en aeroports.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut