El conseller delegat d'Airbus, Guillaume Faury
El conseller delegat d'Airbus, Guillaume Faury (Reuters / Regis Duvignau)

Airbus acomiadarà 630 treballadors a Espanya

El fabricant aeronàutic detalla el seu pla d'ajust, que suposarà la retallada de més de 2.300 llocs de treball arreu del món

Actualitzat

Airbus ha anunciat l'acomiadament de 630 treballadors a Espanya, als centres que el fabricant aeronàutic té a Andalusia, Castella-la Manxa i Madrid.

Són uns acomiadaments que s'engloben en un pla que suposarà una retallada de 2.362 llocs de treball arreu del món de la divisió de Defensa i Espai. A més d'Espanya, els països més afectats per aquest pla d'ajust són Alemanya, amb 829 acomiadaments; França amb 404 i el Regne Unit amb 357.

Els programes més afectats a Espanya són els de l'àrea d'Espai. En total, la retallada afecta el 5% de la plantilla d'Airbus a l'estat, un percentatge en línia amb el dels altres països afectats.

A Espanya, Airbus compta amb gairebé 12.600 treballadors, dels quals la part més important (uns 7.560) estan destinats a la divisió de Defensa i Espai, l'àrea afectada pel pla d'ajust.

 

Un motor d'un Airbus, en una fàbrica del gegant aeroespacial
Un motor d'un Airbus, en una fàbrica del gegant aeroespacial

 

La companyia assenyala als pocs ingressos de l'A400M

Airbus ha justificat la retallada per la mala acceptació del seu avió militar A400M, que no està generant els ingressos esperats. En un comunicat després de la reunió del comitè europeu, la companyia assenyala a "l'estancament del sector espacial i l'ajornament de diversos contractes en el mercat de defensa":

"Malgrat que les perspectives de negoci continuen sent sòlides, especialment pel que fa a la seva activitat principal, és necessari prendre aquestes mesures després que la divisió comptabilitzés per tercer any consecutiu una ràtio de comandes a ingressos inferior a 1"

 

Visió frontal d'un avió d'Airbus
Visió frontal d'un avió d'Airbus

 

Els sindicats, contra els acomiadaments

Després de la reunió, els dos sindicats majoritaris han rebutjat el pla d'ajust d'Airbus, han demanat la intervenció del govern espanyol i han anunciat mobilitzacions.

Comissions Obreres ha reclamat a la Moncloa que, a través de la seva participació a l'empresa a través de la SEPI, emplaci la direcció a recuperar el diàleg i arribar a un acord que garanteixi capacitats i competències per a la plantilla i es comprometi a fer inversions a Espanya.

 

 

Per la seva banda, UGT ja havia anunciat mobilitzacions abans de la reunió, que inclouen manifestacions davant la seu del ministeri de Treball i la Junta d'Andalusia i una vaga de 24 hores en el sector aerospacial.

 

 

 

 

 

Anar al contingut