Barcelona

Airbnb cedeix i retirarà els anuncis de pisos il·legals que li notifiqui l'Ajuntament

L'Ajuntament qualifica de "punt d'inflexió" la trobada amb la plataforma

Actualitzat

Primers avenços per desencallar el conflicte obert entre l'Ajuntament de Barcelona i la plataforma de lloguer de pisos turístics Airbnb. En una reunió, Airbnb s'ha mostrat disposada a cedir a algunes de les exigències de l'Ajuntament. Concretament, el portal s'avindria a retirar del portal els anuncis de pisos sense llicència.

Després de la trobada, un portaveu d'Aribnb, Sergio Vinay, ha afirmat als mitjans:

"Avui Airbnb ha proposat una solució sostenible per Barcelona, un procés senzill perquè l'Ajuntament pugui notificar-nos l'existència d'allotjaments turístics il·legals, que retirarem de la plataforma ràpidament. Alhora, hem acordat treballar amb l'Ajuntament perquè les famílies que comparteixen la seva llar ho puguin continuar fent a la plataforma".

Per a l'Ajuntament, segons Janet Sanz, regidora d'urbanisme, es tracta d'un "punt d'inflexió" que cal seguir "concretant i treballant".  

Prova pilot   

En les pròximes setmanes l'Ajuntament de Barcelona farà arribar a Airbnb les dades d'una sèrie de pisos il·legals i comprovarà si el portal els esborra. Aquesta prova pilot serà la prova de foc per comprovar que el compromís és ferm.  

Per defensar la seva posició, Airbnb diu que és el portal que més anuncis de pisos il·legals ha eliminat fins ara, i dóna una xifra: 1.300 anuncis esborrats. Alhora, argumenta que la seva plataforma de "home sharing" l'usen 532 famílies barcelonines per compartir alguna habitació de casa seva. Una xifra que s'inclouria en els més de 16.000 pisos turístics anunciats que la plataforma va reconèixer tenir a Barcelona.

Per completar el ball de xifres, la setmana passada la patronal de pisos turístics, Apartur, va afirmar que a Barcelona hi ha uns 13.000 pisos turístics entre legals i il·legals, i va assegurar que en cap cas han provocat el boom dels preus de lloguer.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut