Ainhoa Arteta i Paloma San Basilio defensen Plácido Domingo: "És tot un cavaller"
La soprano Ainhoa Arteta ha dit que coneix bé Domingo i que mai ha vist que es comportés com un assetjador sexual (Foto Efe)

Ainhoa Arteta i Paloma San Basilio defensen Plácido Domingo: "És tot un cavaller"

Els teatres europeus mantenen les actuacions del tenor, mentre que l'Orquestra de Filadèlfia i l'Òpera de San Francisco han decidit cancel·lar-les

Actualitzat

La soprano Ainhoa Arteta ha donat suport al tenor espanyol Plácido Domingo, acusat per nou dones d'assetjament sexual, en assegurar que "mai" ha observat en ell una actitud com les denunciades. Segons l'agència de notícies Associated Press, hauria pressionat diverses cantants perquè tinguessin relacions amb ell a canvi d'obtenir feines millors.

Arteta ha volgut fer unes declaracions a Telecinco per explicar que coneix moltíssim al cantant i ha reconegut que li havien "arribat notícies" d'algun comportament d'aquest tipus per part del tenor, però ella "mai" les creia.

"De mi, fins i tot, es va dir que em ficava al llit amb ell, cosa falsa del tot. Domingo va ser un cavaller sempre i si és un senyor al qual li poden agradar les dones, què hi ha de dolent en això? A quants homes li agraden les dones? No cal donar-li més importància. D'això, se'n deia, antigament, lligar", ha dit.

 

(Efe)

"Difamar és molt fàcil"

La cantant Paloma San Basilio, que va col·laborar amb ell en programes de televisió, també ha defensat el tenor en un comunicat i ho ha fet amb el mateix qualificatiu.

"Lamento enormement els comentaris que s'estan abocant en premsa sobre Plácido Domingo -ha explicat- i només puc afirmar que sempre va ser un cavaller amb mi, un gran company i un generós artista, dels quals no abunden, i amb el qual vaig tenir el privilegi de compartir escenari".


Per Arteta, avui dia "és molt fàcil difamar i enfonsar una persona. Et pot fer un mal horrorós, després de tants anys d'esforç". Arteta diu que no coneix Patricia Wulf, única artista de les acusadores que ha revelat el seu nom,  

"No vull dubtar que a aquesta senyora li hagi tocat una cama -ha afegit- i que això li hagi semblat un horror, però que li digui llavors 'no em toquis les cames' i punt. És possible que a una dona li diguis 'maca' i s'ofengui, però d'aquí a dir que és un assetjador sexual... És inacceptable"

A més, s'ha creat un "hastag" per defensar el comportament del tenor, #standbyDomingo.

 

(Foto Efe)

 

Europa és diferent

Els teatres europeus, entre ells la Royal Opera House de Londres i l'Òpera de Viena, mantenen les seves cites amb Plácido Domingo tot i les acusacions denunciades per l'agència de notícies Associated Press. Un comportament molt diferent al que han mostrat als Estats Units, on li han cancel·lat dues actuacions.

A Espanya, manté els compromisos al Palau dels Arts de València al desembre, per cantar "Nabucco", i al Teatre Reial de Madrid, on cantarà al juny "La traviata".

Per la seva banda, L'Òpera de Los Angeles, de la qual el tenor espanyol és director general, ha reaccionat amb un comunicat en què anuncia una investigació dels fets d'acord amb la seva política de recursos humans, "com faria amb qualsevol altre empleat".

ARXIVAT A:
Assetjament sexual
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut