Madrid

Aído rebutja regular la prostitució i assegura que incrementaria el tràfic de dones

El govern espanyol ha rebutjat regular la prostitució. La ministra d'Igualtat, Bibiana Aído, ha assegurat que als països on hi ha hagut una regulació s'ha incrementat el tràfic de dones explotades per les màfies. La ministra aposta per perseguir aquests grups organitzats mitjançant mesures policials i judicials.

Actualitzat
Aído ha respost a ERC que regular la prostitució no és la solució contra l'explotació sexual de les dones. Els republicans han reobert el debat després de la polèmica sobre la situació al Raval de Barcelona i després d'afirmar que "el discurs abolicionista de la prostitució, no s'acompanya de mesures" efectives, i es condemna així les prostitutes "a una situació de marginalitat permesa".

"El problema no és si regulem la prostitució com una professió o si la il·legalitzem i la convertirem en un delicte. Crec que el problema no és aquest", ha declarat la ministra Aído, que ha prosseguit, "No hem de ser hipòcrites. La immensa majoria d'aquestes dones no estan allà perquè volen. Són dones explotades, són dones traficades, són dones esclaves".

Els anuncis de contactes són una "vergonya"

Alhora, Aído ha titllat de "vergonya" els anuncis de "contactes" que diàriament publiquen els diaris on s'ofereixen serveis sexuals. La ministra d'Igualtat s'ha mostrat "convençuda" que els mitjans de comunicació deixaran de publicitar-los "quan les seves circumstàncies els ho permetin". La ministra ha fet aquestes declaracions en el Congrés, després que el diputat d'ERC, Joan Tardà, anunciés que presentarà la seva supressió la setmana que ve en una moció.
Anar al contingut