Madrid

Aguirre: "Vaig ser l'última d'adonar-me del que passava"

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, ha explicat com va viure els primers moments de l'assalt a l'hotel. Aguirre ha dit que amb prou feines va poder adonar-se de res, perquè estava absorta en una conversa amb l'alcalde de Majadahonda, amic de la infància amb qui s'havia trobat a l'hotel en unes circumstàncies tràgiques per ell. "No em vaig adonar de res fins que el soroll que sentia de fons es va convertir en una ràfega de metralleta, en un tiroteig continuat", ha explicat Aguirre. La presidenta madrilenya ha explicat que estaven a la recepció de l'hotel registrant-se quan van ser empesos a terra pel personal de l'hotel. Aguirre ha explicat que amb la seva ajuda van poder marxar del lloc dels fets fins a l'aeroport, on van aconseguir agafar un vol de tornada a Espanya.

Actualitzat
"Només vaig ser conscient del que passava quan el personal de l'hotel se'ns va tirar a sobre i els vam veure el pànic a les cares, només aleshores ens vam adonar de la magnitud del que passava", ha explicat la presidenta madrilenya.

Els mitjons d'Aguirre

Esperanza Aguirre ha relatat amb tota mena de detalls el seu periple per l'hotel fins que han aconseguit abandonar l'edifici i arribar a l'aeroport, on han agafat un vol cap a Espanya. La presidenta madrilenya ha explicat que va acabar "descalça", i que durant el seu recorregut va "trepitjar força bassals de sang", sense saber si hi havia víctimes, segons ha recordat.

Així, a banda del cansament, l'únic efecte visible dels fets d'ahir eren els mitjons que lluïa per sota de les sandàlies durant la seva compareixença, ja que amb les corredisses a l'hotel va perdre les sabates.

Aguirre ha explicat que l'inici de la cadena d'atemptats va agafar-la a ella i part de la comitiva de la Comunitat de Madrid al vestíbul de l'hotel, on estaven fent el registre de les seves habitacions després d'haver passat per l'arc de seguretat. La presidenta madrilenya ha dit que ella estava parlant amb l'alcalde de Majadahonda, Narciso de Foxá, que havia perdut el seu germà el dia abans i que es trobava a l'Índia per repatriar el cadàver. Aguirre ha explicat que ells dos van ser "els últims de tirar-nos a terra arrossegats pel personal de l'hotel".

Esperanza Aguirre ha explicat que no es trobaven a les habitacions perquè venien d'una visita a una missionera madrilenya que manté 300 dones víctimes de maltractaments. Per això, van poder fugir cap a l'aeroport amb el mateix cotxe que els havia deixat a l'hotel després de passar "per la cuina, la bugaderia, el despatx dels directors de l'hotel... fins a un saló de bodes on hi havia 200 persones". De fet, segons Aguirre, es disposaven a passar allà la nit quan es van adonar que hi havia foc a l'hotel i que havien de marxar.

Finalment, Aguirre ha volgut "tenir paraules de gratitud per a tots els que s'han interessat per mi" i ha citat els reis i el príncep, el president del govern i la vicepresidenta, els ministres de l'Interior i d'Afers Estrangers i el mateix Mariano Rajoy, a més de diversos membres del govern de la Comunitat de Madrid.
Anar al contingut