Madrid

Aguirre, sobre el "cas Bárcenas": "Si hi ha hagut irregularitats en el finançament, les haurem de reconèixer"

El mateix dia que han arribat a la justícia els "papers originals" de Bárcenas, la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, ha exigit a la formació que no "miri cap a l'altra banda" davant de les suposades irregularitats.

RedaccióActualitzat
El mateix dia que han arribat a la justícia els "papers originals" de Bárcenas, la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, ha exigit a la formació que no "miri cap a l'altra banda" davant de les suposades irregularitats. "Si hi ha hagut corruptes, els hem de descobrir i denunciar amb més força de la que pugui fer servir la justícia", ha afirmat durant un discurs davant la junta directiva del PP madrileny.

En el discurs davant de 300 militants, Aguirre ha instat la formació que lidera Mariano Rajoy a "reconèixer" i explicar les "irregularitats" que hi pugui haver hagut.

"Espanya i els espanyols necessiten que el nostre partit estigui net, que ho digui i ho demostri", ha destacat l'expresidenta de la Comunitat de Madrid, que ha lamentat que s'estigui "ficant al mateix sac" el PP que "els socialistes i comunistes dels ERO" i "els de Convergència i Unió".

Aguirre s'ha adreçat a l'executiva madrilenya el mateix dia que han sortit a la llum els "papers originals" de Bárcenas, que el director del diari "El Mundo" ha fet arribar a l'Audiència Nacional i que el PP no ha reconegut. En el manuscrit atribuït a Bárcenas consten pagaments de sobresous a Mariano Rajoy i a altres dirigents del PP. És el primer document suposadament original de la presumpta comptabilitat il·legal del PP que arriba a mans dels jutges.

La també exministra d'Aznar, que es va retirar de la primera línia política l'any passat, ha estat de les poques representants del PP que s'han desmarcat de la línia oficial del partit en el "cas Bárcenas". En arribar a la primera reunió de l'executiva popular després de l'ingrés de l'extresorer a la presó, Aguirre es va declarar "absolutament avergonyida" davant les informacions sobre corrupció al PP.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut