Esperanza Aguirre en una imatge d'arxiu. (EFE)
Suposadament Esperanza Aguirre va envestir la moto d'un agent que l'havia multat per aparcar en doble fila al carril bus de la Gran Vía. (EFE)
Madrid

Aguirre reconeix "profunda vergonya" pels casos de corrupció i demana "perdó" per haver confiat en Granados

La presidenta del PP de Madrid ha expressat la seva sorpresa quan s'ha assabentat per la premsa de la detenció del seu antic número dos

RedaccióActualitzat

La presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, ha confessat sentir una "profunda vergonya" pels casos de corrupció. Aguirre ha demanat "perdó" per l'"error" d'haver confiat en l'exsecretari general del PP de Madrid Francisco Granados, detingut aquest dilluns en el marc de l'"operació Púnica".

"No vull eludir la responsabilitat que em correspon" i, per això, "vull demanar perdó als madrilenys per aquest error", ha assenyalat Aguirre en una roda de premsa aquest dilluns a la tarda. També s'ha disculpat als "militants honrats" del PP per haver proposat com a secretari general aquest "senyor", en referència a Granados. Ha assegurat que estan "tips" de l'"afegitó" de la "presumpció d'innocència" perquè ho consideren "excuses".

La presidenta del PP de Madrid no ha amagat la seva sorpresa després d'assabentar-se al matí per la premsa de la detenció de qui va ser la seva mà dreta. Llavors Aguirre ha destacat que "ja havia perdut" la seva confiança "fa més de tres anys".

En el marc de "l'operació Púnica" hi ha hagut una cinquantena de detencions. Entre els arrestats hi ha els alcaldes dels municipis madrilenys de Collado Villalba, Casarrubuelos, Serranillos del Valle, Torrejón de Velasco, Parla i Valdemoro. Quatre dels alcaldes són del PP, un del PSOE i un altre de la formació independent UDMA. També ha estat detingut el president de la Diputació de Lleó, Marcos Martínez.

Amb aquesta nova operació fa pensar en la trama Gürtel, que també va esquitxar la Comunitat de Madrid. Aguirre ha estat taxativa en afirmar que mai es va plantejar dimitir i ha recordat que no "li va tremolar el pols per cessar" aquells que hi estaven immersos, "inclús, sense haver estat imputats". L'expresidenta madrilenya ha demanat celeritat a la Justícia ja que han passat sis anys des de l'esclat de la trama Gürtel i encara no s'ha obert cap judici oral.

 

Anar al contingut