Madrid

Aguirre: "Ha arribat l'hora de remoure les aigües massa quietes de la vida interna dels partits"

En un moment en què el PP no passa els millors moments, l'expresidenta de la Comunitat de Madrid defensa ara les primàries i proposa "acabar amb les llistes tancades i millorar la democràcia interna dels partits" ja que, diu, "seria aire fresc en el nostre sistema d'organització política".

RedaccióActualitzat
En un moment en què el PP no passa els millors moments, esquitxat pel "cas Bárcenas", i dos dies després que el Comitè Olímpic Internacional va tombar la candidatura de Madrid per celebrar els Jocs Olímpics del 2020, l'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, s'ha erigit com a portaveu d'una nova manera de fer política. "Ha arribat l'hora de remoure les aigües massa quietes de la vida interna dels partits", ha dit Aguirre en l'última piulada de la desena que n'ha fet per analitzar l'estat dels partits en l'actualitat i proposar canvis.
L'expresidenta de la Comunitat de Madrid, i que alguns ja la postulen com a candidata a l'alcaldia de la capital espanyola, afirma en un altra piulada que el partit que avanci per "democratitzar-se per dins i apropar polítics i ciutadans afrontarà amb avantatge les pròximes eleccions". La líder popular ha manifestat que amb el sistema actual, per ser candidat "importa més cuidar el líder i la cúpula del partit que els ciutadans" i sentencia: "Això no pot seguir" així. La popular considera que els ciutadans han de conèixer "i molt bé" els candidats i, per això, proposa "acabar amb les llistes tancades i millorar la democràcia interna dels partits" ja que, diu, "seria aire fresc en el nostre sistema d'organització política". Després de criticar que els militants "ni tan sols tenen vies" per fer arribar les seves opinions als dirigents, Aguirre defensa ara les primàries i creu que podrien ser un dels mecanismes per solucionar-ho.
Per l'expresidenta madrilenya, però, "ningú vol conèixer de veritat l'opinió i les il·lusions de milers de militants que ho donen tot pels ideals i objectius del partit". Unes persones que treballen "desinteressadament en les campanyes, ho donen tot", ha dit en una altra piulada.
Anar al contingut