Madrid

Aguirre diu que l'avortament és "un fracàs" i no "un dret" de les dones

La presidenta del PP ha fet aquestes declaracions a l'entrada del comitè executiu del partit, enmig de la polèmica entre dirigents del PP per la reforma. Mentrestant, la líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha defensat que la futura normativa està en la línia del que recollia el programa electoral dels populars.

RedaccióActualitzat

La presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, ha afirmat aquest dimecres que està en contra de l'avortament, perquè és un "fracàs" i no un dret i ha assegurat que "en la immensa majoria dels casos" té efectes psicològics. "Estic en contra de l'avortament, no és cap secret i ho he estat sempre. El que és un fet és que l'avortament no és cap dret, és un fracàs de totes les dones", ha assegurat Aguirre a l'entrada del comitè executiu nacional del partit.

En declaracions als mitjans de comunicació a l'entrada a la seu del PP al carrer Génova, la presidenta ha assegurat que "un altre fet cert és que totes les dones que van a avortar no hi van, com diuen algunes polítiques que diuen ser progressistes, perquè estan a favor de l'avortament, sinó que "causa un dany psicològic, almenys en la immensa majoria dels casos".

Paral·lelament, la líder del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, també ha sortit en defensa de la futura normativa i ha afirmat que està en la línia del que recollia el programa electoral dels populars. Camacho ha assegurat que la llei de l'avortament impulsada pel ministre Gallardón és "la que volia" el PP. I a les veus dins del partit que l'han criticat, els ha indicat que la reforma "compleix" amb el programa amb què van anar a les eleccions.

També s'hi ha referit el president del Congrés, Jesús Posada, que ha tret importància a la divisió que ha provocat la reforma recordant que  durant la guerra d'Iraq ell ja va viure "moments en què hi havia una esquerda tremenda i semblava que s'havia de trencar el partit" i no va ser així.

L'alcaldessa de Zamora, Rosa María Valdeón, crítica amb la llei, ha expressat el seu desig que el ministre Gallardón admeti canvis després d'"escoltar a tothom". "M'agradaria que al llarg del temps i d'escoltar-nos a tots n'hi hagués. Ara mateix només puc expressar-los un desig".

Però ni Valdeón -que va ser directora general de Salut Pública (2001-2003) i consellera de Família i Igualtat d' Oportunitats (2003-2007) de la Junta de Castella i Lleó- ni tampoc el president de la Junta de Castella i Lleó, Juan Vicente Herrera, que el dia abans havia demanat que s'escoltessin "opinions sensates" sobre la reforma de la llei, no han obert boca més enllà de desitjar "feliç any" als periodistes que els esperaven.

La reunió de la cúpula del PP aquest dimecres ha arribat l'endemà que diferents barons territorials del PP es van creuar retrets sobre si s'atrevirien a exposar les seves discrepàncies davant de l'executiva. És el cas del president de València, Alberto Fabra, que va desafiar l'extremeny José Antonio Monago -de qui ha recordat que governa amb Esquerra Unida- a expressar avui en l'executiva les seves crítiques al projecte de llei de Ruiz-Gallardón.

Però José Antonio Monago no és l'únic que ha lamentat les excessives restriccions a l'avortament de la nova norma, ja que diferents veus en el si del PP s'han desmarcat de la llei, entre les quals el president de Galícia i el de Castella i Lleó. Per això, dins del PP hi ha veus que fins i tot aposten per esperar la sentència pendent del Tribunal Constitucional sobre la llei del PSOE.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut