El més vist
El més vist

Agressions ultres o la declaració d'independència, entre els vídeos més vistos del 2017

RedaccióActualitzat

L'actualitat d'aquest 2017 ha estat marcada pels atemptats de Barcelona i Cambrils, en ple mes d'agost, i el referèndum de l'1-O amb totes les seves conseqüències durant la tardor. 

Aquests dos fets han dominat el rànquing de les notícies més llegides de l'any, gairebé a parts iguals, però, pel que fa a la repoducció de vídeos d'informatius, ha predominat tot allò relacionat amb el procés independentista, tal com indiquen les xifres de consum dels usuaris: dels 10 vídeos més vistos de l'any, 9 tenen a veure amb el procés i els fets ocurreguts entre octubre i novembre. 

El vídeo amb més repoduccións, però, és la detenció d'Àlvaro de Marichalar a la plaça Sant Jaume durant la manifestació independentista del 27 d'octubre. Aquest vídeo va ha tingut més de 46.000 repoduccions. 


1. Els Mossos detenen Álvaro de Marichalar a la plaça Sant Jaume

46.425 reproduccions

Els Mossos d'Esquadra van detenir Álvaro de Marichalar per desobediència i resistència a l'autoritat, després d'enfrontar-se amb un grup d'agents que l'havien tret de la plaça de Sant Jaume per protegir-lo: 

 

 

2. Primeres imatges de l'atemptat de La Rambla, gravades per càmeres de seguretat

44.604 reproduccions

Una càmera d'un establiment va gravar com passava la furgoneta pel mig de la Rambla, i altres càmeres van gravar com la gent fugia aquell 17 d'agost. 

 

 

3. L'alcalde de Celrà respon l'avís de la Fiscalia per l'1-O amb un vídeo

39,342 reproduccions

Molts alcaldes van rebre el requeriment de la fiscalia on se'ls adverteia que obrir o col·laborar amb l'obertura de locals per fer-hi el referèndum de l'1 d'octubre podia ser considerat un acte de col·laboració en els delictes de desobediència, prevaricació i malversació de cabals públics.

L'alcalde de Celrà, al Gironès, respondre amb un vídeo titulat "El malson", on apareixen tot de veïns que simulen que són de Cornellà i que no saben on es troben.

 

 

4. Albiol: "Algunes coses que passen a TV3 i a Catalunya Ràdio nosaltres no les compartim, no ens agraden i no ens semblen normals"

39,160 reproduccions

L'entrevista del president del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, a Els matins on va puntualitzar les declaracions en què demanava tancar TV3 i tornar-la a obrir amb gent "normal" i "plural", és un dels vídeos més reproduits de l'any.

En aquesta entrevista, Albiol deia que els professionals de TV3 són persones i éssers normals, però que "algunes coses que passen a TV3 i a Catalunya Ràdio nosaltres no les compartim, no ens agraden i no ens semblen normals".  

 

 

5. Baralla entre grups ultra al centre de Barcelona

38,938 reproduccions 

Baralla en ple centre de Barcelona. Diversos grups ultres s'enfronten a la plaça Cataluna a cops de cadira durant la manifestació del 12 d'Octubre. La baralla va començar dins del cafè Zurich entre tres grups ultres d'equips de fubtol. 

 

 

6. La manifestació de l'11N s'il·lumina

38,597 reproduccions 

La manifestació "per la llibertat pels presos polítics" d'aquest 11 de novembre va viure un fenomen molt plàstic. Amb l'arribada de la foscor, els manifestants van il·luminar el camí amb els seus telèfons mòbils. Aquest va ser el resultat:

 

 

7. Carles Puigdemont: "No accepto les mesures de l'article 155 per injustes"

37,364 reproduccions 

És la declaració institucional de Carles Puigdemont, el 26 d'octubre, al Palau de la Generalitat. A primera hora del dia s'havia anunciat que Puigdemont convocaria eleccions, però hores després compareixia per deixar en mans del Parlament la decisió sobre la declaració d'independència.

 

 

8. Agressió d'un ultra en una marxa de Democracia Nacional

35,515 reproduccions

Un dels participants de la manifestació de Democracia Nacional contra l'ANC i de suport a la Guàrdia Civil va agredir un jove al barri de Gràcia. L'home va cridar a favor de la independència i alguns dels manifestants el van perseguir fins que un d'ells el va agredir.

 

 

 

9. Puigdemont: "No sóc aquí per demanar asil polític"

36,306 reproduccions

La compareixença de Carles Puigdemont des de Brussel·les per explicar els motius del seu viatge a Bèlgica. Segons va dir, no hi havia anat per demanar asil polític, sinó per "actuar amb llibertat i seguretat". 

 

 

10.El Parlament declara la independència de Catalunya amb 70 vots a favor

35,344 reproducció

El Parlament declara la independència de Catalunya amb 70 vots a favor, 10 en contra i 2 en blanc. La declaració insta el govern a aplicar-ne els efectes i obrir un procés constituent.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
324mésvist 2017Mésvist 2017
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut