L'agressió ha passat a l'exterior de l'estació dels FGC a Sant Boi de Llobregat (Wikipedia/Shaku-kun)

Agressió homòfoba a Sant Boi de Llobregat: insults, amenaces i cops a uns joves LGTBI

L'Observatori Contra l'Homofòbia diu que hi ha un augment "alarmant" d'aquestes agressions i demana recursos a la Generalitat per evitar-les

RedaccióActualitzat

Un grup de nois i noies LGTBI han estat insultats, amenaçats i colpejats la matinada de dissabte a l'exterior de l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) de Sant Boi de Llobregat.

Els agressors han estat quatre menors d'entre 14 i 16 anys. Els fets van començar quan el grup va entrar a l'estació a acomiadar un amic que agafava el tren, segons ha explicat a l'agència EFE Eugeni Rodríguez, president de l'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH), entitat que ha hagut de facilitar atenció psicològica a les víctimes.

"Van començar cridant insults despectius, jutjant la seva identitat sexual, el seu físic i el seu sexe i els van cridar barbaritats com maricons, 'bujarras', putes, 'calientapollas'."


L'agressió va continuar quan el grup va sortir de l'estació. A banda d'insultar-los, "els van amenaçar de trucar a la seva família perquè els 'arrosseguessin pels cabells' per terra", ha afegit Rodríguez.

 

 

Quan els joves LGTBI es van encarar amb els quatre menors, aquests els van donar algun cop de puny i també van donar cops al cotxe que els estava esperant.


Augment "alarmant"

Rodríguez considera "realment alarmant" com augmenten aquest tipus d'agressions a Catalunya i ha instat la Generalitat a posar tots els recursos necessaris per evitar-les "de forma eficient i eficaç".

Des de l'OCH es considera que cal fomentar la prevenció amb polítiques educatives.

"Necessitem que la Generalitat posi en marxa eines educatives, campanyes d'educació, perquè els atacants solen ser molt joves, i això demostra que estan fallant les polítiques d'educació."


Condemna de l'Ajuntament

L'OCH ha comunicat els fets a l'Ajuntament de Sant Boi, que ja ha condemnat l'agressió.

 

 

En un missatge a Twitter ha ofert el seu suport a les víctimes i ha demanat "tolerància zero amb les violències masclistes i les LGTBIfòbies".

ARXIVAT A:
Homofòbia
Anar al contingut