Aglomeracions sense col·lapses als eixos comercials en un altre dia de cues

Aquest dimarts festiu s'ha repetit l'afluència de compradors, però sense haver de tallar carrers a la circulació a Barcelona

RedaccióActualitzat

El centre de Barcelona s'ha tornat a omplir aquest dimarts festiu i sense confinament municipal per les compres nadalenques tot i que no s'han hagut de tallar carrers a la circulació com va passar dilluns.

La concentració més gran ha estat a l'eix de Plaça de Catalunya i Portal de l'Àngel.

De tota manera, la Fundació Barcelona Comerç, que agrupa 24 eixos comercials, ha explicat que l'afluència també ha afavorit Gran de Gràcia, Sants i Sant Gervasi.

Molta gent de fora ha anat a comprar a Barcelona després de molt de temps de no trepitjar la ciutat.

Enric Crusells és de Vic i explica que hi ha anat amb la família perquè són els dies que tenen lliures i han aprofitat "per venir a comprar". I s'exclamava: "estar a petar".

Begoña Ortiz viu al Gòtic i tot i que hi ha anat després de dinar ha hagut de fer més de mitja hora de cua.

Emma Fernández és del Prat de Llobregat i ha anat a Barcelona amb uns amics perquè "era un bon dia per fer compres". Es pensaven, això sí, que "estaria menys ple".

Cinthia Villarreal, de la Llagosta, hi ha anat "per donar una volta pel centre de Barcelona per veure els llums". Hi ha anat a la tarda pensant que al matí estaria més ple però ha vist que era "tot el contrari i que gairebé no es podia passejar. És una bogeria".

 

 

Dins les botigues s'ha respectat l'aforament limitat, fet que ha provocat cues a les entrades.

Molt compradors han quedat estupefactes per les aglomeracions.

"M'he espantat una mica quan he vist una cua tan llarga", explicava la Sara, que viu a Barcelona i ha decidit acostar-se al centre per comprar roba d'abric. Assegurava que havia hagut de fer més de 40 minuts de cua per entrar a un establiment de la plaça Catalunya que aquest pont de la Puríssima ha acumulat esperes de gairebé dues hores.

A la mateixa cua, en Carlos, de Calella, s'ho prenia amb resignació: "No queda més remei. Amb la situació que estem passant amb la Covid-19, és raonable que es mantinguin aquestes mesures de seguretat per prevenció i garantia per a tothom". "Qui aquest any vulgui comprar alguna cosa, haurà de respectar les normatives", afegia.

Una resignació que compartien la Paula i la Maria, dues estudiants universitàries residents a Sant Joan Despí que aquest dimarts s'han acostat expressament a Barcelona per comprar roba i decoració nadalenca. "Preferim haver de fer cua i que dins les botigues hi hagi menys aforament, que no pas que tothom entri alhora", asseguraven, mentre lamentaven que es mantinguin tancats els centres comercials.

La Maria explicava que viu a Coma-ruga i havia decidit visitar Barcelona amb la família per fer compres "perquè al costat de casa només hi ha un centre comercial i no s'hi pot anar". "Només ens podem desplaçar entre setmana i hem aprofitat avui, però la veritat és que ens hem trobat massa gent".

 

Els comerciants també s'han sorprès, en aquest cas "positivament", per les vendes d'aquest pont, les més importants des que es va decretar el confinament de la primavera.

Ho atribueixen al tancament dels grans centres comercials per la pandèmia de coronavirus i al confinament municipal de cap de setmana.

Encara queden dos caps de setmana abans de Nadal i esperen que la caixa continuï anant igual de bé.

 

ARXIVAT A:
ComerçConsumEconomia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut