El passeig de Sant Joan de Barcelona (ACN / Mar Vila)

Aglomeracions en el primer dia de retorn de les criatures al carrer

Usuaris de les xarxes socials denuncien acumulacions en places i passejos marítims i que moltes unitats familiars estan sortint al complet al carrer, sense respectar la restricció que diu que només pot fer-ho un adult

RedaccióActualitzat

Els gairebé sis milions d'infants menors de 14 anys que resideixen a Espanya, un milió dels quals són catalans, ja poden sortir al carrer a partir d'aquest diumenge. Patinets, bicicletes, patins o curses entre germans. Nens i nenes han canviat la imatge que teníem fins ara dels carrers.

En molts casos, s'han seguit les recomanacions i la normativa prevista per a aquesta sortida, com és mantenir la distància de seguretat amb altres nuclis familiars o evitar les aglomeracions entre els menors.
 

Però, en altres casos, tot això no s'ha respectat. Molts infants han sortit acompanyats dels dos progenitors, mentre que la normativa diu que només els pot acompanyar un adult. També s'han produït trobades de famílies a menys d'un pam de distància, quan s'hauria d'estar complint amb la distància de seguretat de 2 metres entre unitats familiars.
 

Aglomeracions en el primer dia de retorn de les criatures al carrer
Passeig Lluís Companys, sota l'Arc de Triomf, a Barcelona aquest diumenge 26 d'abril (ACN / Mar Vila)
Un grup d'infants amb mascaretes passejant amb patinet al barri del Serrallo de Tarragona
Un grup d'infants amb mascaretes passejant amb patinet al barri del Serrallo de Tarragona (ACN/Mar Rovira)

Les xarxes socials s'han omplert de fotografies i vídeos denunciant-ho a Twitter amb les etiquetes #irresponsables i #niñosalacalle:


El president de la Generalitat, Quim Torra, també s'ha fet ressò de les imatges i comentaris "alarmants" que circulen per internet i ha recordat al seu compte de Twitter que "estem en màxima alerta i cal extremar les precaucions". Ho ha fet quan era a la conferència de president autonòmics:


I de nou a la tarda, quan ha qualificat algunes imatges d'inacceptables:

 

 

Durant la roda de premsa posterior a la reunió de Pedro Sánchez amb els presidents autonòmics, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que les recomanacions per sortir al carrer amb nens "s'estan complint de manera general" i ha dit que no ha vist les imatges d'aglomeracions que s'estan difonent.

Tot i això, ha subratllat que si s'ha de fer algun "ajustament" en la sortida dels menors, es farà.
 

Aglomeracions en el primer dia de retorn de les criatures al carrer
Passeig de la Zurriola, a Sant Sebastià, aquest diumenge 26 d'abril (EFE / Juan Herrero)


Interval de 9.00 a 21.00 o franges per edat?

Els més matiners han sortit a partir de les 9 del matí per no trobar-se amb grans concentracions de nens. Ja a mig matí, però, és quan s'han vist algunes aglomeracions.

La proposta aprovada en el Consell de Ministres del govern espanyol, però, diu que se'ls permet sortir una hora al dia en l'interval de les 9 del matí a les 9 del vespre.
 

Nens i famílies a l'Avinguda Diagonal de Barcelona (EFE/Alberto Estévez)

La Generalitat va aconsellar la sortida dels menors per franges horàries. És a dir, que els menors de 6 anys surtin de les 11 del matí a la 1 i que aquells que en tenen més de 6 ho facin de 4 a 6 de la tarda.

D'aquesta manera, segons va dir aquest dissabte Sergio Delgado, subdirector de Protecció Civil, s'obriria la possibilitat d'alliberar altres franges horàries per a altres col·lectius, com la gent gran.
 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus MenorsEstat d'alarma
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut