EFE / David Arquimbau Sintes

Aglomeració espontània a Ciutadella malgrat la suspensió de les festes de Sant Joan

Actualitzat

Controvèrsia a Menorca per les imatges del que es coneix com "el primer toc de flabiol" a la casa del caixer senyor per les festes de Sant Joan.

Oficialment, les festes estan suspeses pel coronavirus, però aquest dimarts centenars de persones s'han concentrat de manera improvisada per a l'acte que tradicionalment fa de tret de sortida de les festes de Sant Joan.

Les imatges mostren la gent sense mesures sanitàries: no es respectaven les distàncies i molts participants no portaven mascareta.
 

 

La Policia Local, tot i i admetre que ha estat una "inconsciència", no ha fet res per dispersar els congregats. Ha assegurat que la concentració de persones, que s'ha dissolt també de manera espontània, ha estat "excepcional" i que ha durat "poca estona".

 

L'Ajuntament demana "responsabilitat"

En un comunicat al seu web, l'Ajuntament de Ciutadella demana "responsabilitat", recorda l'ús obligatori de la mascareta a la via pública i afegeix:

"Demostrem que ens estimam Sant Joan. Demostrem que tots som responsables davant l'amenaça de la Covid-19. Tots hem passat mesos molts durs; hem vist patir moltes persones. Fem-ho bé i gaudim del sentiment santjoaner amb seny. Complim les normes de seguretat".

 

Aquestes imatges contrasten amb les d'una Ciutadella sense el turisme massiu habitual d'aquestes dates.

ARXIVAT A:
Coronavirus Illes Balears
Anar al contingut