Un dels actes recents del col·lectiu Batec, un dels grups que l'Estat pretenia espiar (ACN/Batec)

Agents secrets haurien intentat captar un jove independentista com a confident

Dos suposats agents del Departament de Seguretat Nacional espanyol volien informació de les joventuts d'ERC i del col·lectiu juvenil Batec

RedaccióActualitzat

El diari AraLa Directa publiquen aquest dilluns l'intent de captació com a confident d'un jove independentista per part de suposats agents del Departament de Seguretat Nacional (DSN) espanyol, un òrgan dependent del Ministeri de la Presidència. Ho ha denunciat als dos mitjans el mateix protagonista, Enric Pérez, de 24 anys i antic militant de Jovent Republicà.

Pla general de la nova portaveu nacional de Jovent Republicà, Kènia Domènech. Imatge cedida el 29 de novembre del 2020 (Horitzontal)
La portaveu de Jovent Republicà, Kènia Domènech

Aquests mitjans han publicat uns àudios on se senten els agents espanyols coaccionant el jove a canvi d'oferir-li avantatges en les seves aspiracions professionals. "A la gent que ens ajuda, en un futur, després de conèixer-nos bé, si se li pot donar un copet de mà, se l'hi dona", li diuen a la primera trobada.

Enric Pérez, que està pendent d'un judici a l'octubre, s'havia presentat dues vegades per ser Mosso d'Esquadra. Concretament, els agents van demanar al noi que tornés a involucrar-se en les joventuts d'Esquerra i també al col·lectiu Batec per recollir informació sobre les seves activitats.

El Departament de Seguretat Nacional depèn del ministre de la Presidència, Félix Bolaños (ACN / Roger Pi de Cabanyes)

Pérez ha dit que els dos homes, Alfredo i Juan, suposats agents del Departament de Seguretat Nacional, no li van ensenyar mai cap mena d'acreditació. Li van dir que buscaven col·laboradors i que tenien informació sobre ell.

"Treballem al Departament de Seguretat Nacional i ens dediquem a buscar col·laboradors, gent que ens doni un cop de mà en diferents temàtiques. A Catalunya, evidentment, ens dediquem a l'independentisme i a altres coses. Tens un perfil interessant, per això ens hem volgut posar en contacte amb tu."

L'Ara i La Directa, gràcies a l'avís del jove, van poder fer un seguiment de les converses de Telegram i de les trobades presencials que hi va haver des del 28 de març fins al 22 de juny. Durant aquests contactes, els agents van intentar desgranar el posicionament polític del jove:

"Puigdemont, el dia que vingui, haurà de passar pel mateix que han passat els altres. És una qüestió política. Hi ha una sèrie de delictes penals que s'han comès i dels quals haurà de retre comptes, igual que han retut comptes els altres. Al final t'adones que en què ha quedat això? En res. Cal ser conscients, fora de Catalunya, de la gravetat dels fets. Tampoc vosaltres éreu conscients de la gravetat dels fets".


Primeres reaccions

Mentre que el Ministeri de la Presidència encara no ha fet cap comentari amb relació a aquests fets, les primeres reaccions ja han arribat per part de les joventuts d'ERC i des del col·lectiu juvenil Batec, que ho consideren un fet extremament greu, tot i que --afegeixen-- no els sorprèn "la voluntat repressiva de l'estat" de controlar-los i perseguir-los.

 

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut