Barça

Afellay: "Sóc conscient que al Barça hi ha grans jugadors però lluitaré per fer-me un lloc"

Ibrahim Afellay ja ha firmat el contracte que el vincularà al Barça per al que queda d'aquesta temporada i quatre més. Afellay, de 24 anys, portarà el número 20, el que portava Deco, i el mateix que ell portava a l'equip holandès. En la seva presentació oficial com a nou jugador blaugrana, Afellay ha reconegut que és conscient que al Barça hi ha grans jugadors però que lluitarà per fer-se un lloc a l'equip. Andoni Zubizarreta, per la seva banda, l'ha definit com un futbolista de gran qualitat tècnica, amb bon xut i bona arribada i que aportarà coses diferents que no hi havia al futbol base. El director esportiu del Barça, en la línia del president Sandro Rosell, també s'ha mostrat optimista pel que fa a tancar les renovacions de Pep Guardiola i Dani Alves.

Actualitzat
"Estic molt feliç de formar part del millor club del món. Portaré aquesta samarreta amb molt d'orgull. El Barça és més que un club. Visca el Barça!". Aquestes han estat les primeres paraules d'Ibrahim Afellay en la seva presentació oficial com a nou jugador del FC Barcelona en un castellà més que correcte.

Acompanyat pel director esportiu, Andoni Zubizarreta, i el vicepresident esportiu del club blaugrana, Josep Maria Bartomeu, el jugador holandès d'origen marroquí ha reconegut que és conscient de la gran quantitat de bons jugadors que hi ha en el seu nou equip, però que pensa lluitar amb totes les seves forces per fer-se un lloc a l'equip de Pep Guardiola.

El director esportiu del Barça ha definit Afellay com un jugador de gran qualitat tècnica, amb bon xut des de fora de l'àrea i poderós en l'un contra un. "Volem grans jugadors però també grans persones i Afellay encaixa perfectament en aquesta filosofia. És un futbolista que ens aportarà coses diferents a l'equip i que té un perfil diferent que no hi havia al futbol base", ha afirmat Zubi, que també s'ha mostrat optimista de poder tancar les renovacions de Pep Guardiola i Dani Alves.

Afellay no s'ha volgut definir com a jugador perquè assegura que no li agrada parlar d'ell mateix i ha reconegut que pot actuar en qualsevol posició del mig del camp però que jugarà on li digui l'entrenador. Tímid i reservat, l'holandès es vol integrar el més ràpid possible a la dinàmica de l'equip i s'incorporarà als entrenaments el 29 de desembre. Podria debutar el 2 de gener en el primer partit de l'any al Camp Nou contra el Llevant.

Per la seva banda, Josep Maria Bartomeu ha agraït la bona predisposició del jugador a venir al Barça fins i tot abans de conèixer les condicions. L'holandès ha costat al Barça 3 milions d'euros i té una clàusula de rescissió de 100 milions. El PSV es reserva un percentatge en el cas d'un possible traspàs del migcampista en un futur. L'operació també inclou el compromís de jugar un amistós amb motiu del centenari del PSV.

ADN blaugrana

"Ibi", sobrenom amb el qual el coneixien a Holanda, arriba al Barça amb 24 anys i després d'haver-se erigit en líder del PSV Eindhoven. Migcampista ofensiu, és un jugador polivalent que tant pot jugar en la posició d'Iniesta com en la de Pedro. Afellay té ADN blaugrana: té toc de pilota, és molt ràpid i posa els interessos de l'equip per sobre dels seus.

Holandès d'origen marroquí, Afellay ha estat 26 vegades internacional, una al Mundial de Sud-àfrica. Afellay ofereix a Guardiola unes qualitats que encara no troba en els jugadors del filial: xut amb les dues cames i gol tant des de segona línia com entrant a l'àrea. A partir d'ara i amb el dorsal 20, s'haurà de guanyar el lloc a l'equip dels seus somnis. Afellay és el setè fitxatge que el conjunt blaugrana fa al mercat d'hivern des de la temporada 2001-2002 i de moment serà l'últim, perquè Zubizarreta ha tancat la porta a l'arribada de més futbolistes.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut