Crescuda de la Tordera a Malgrat de Mar (EFE)
Crescuda de la Tordera a Malgrat de Mar (EFE)
Palafolls

El Gloria afecta la potabilitzadora de Palafolls: 6 hores racionant l'aigua potable

El desbordament de la Tordera pel temporal Gloria ha contaminat amb aigua de riu els dipòsits de la potabilitzadora de Palafolls, que han quedat inutilitzats durant hores

RedaccióActualitzat

El pas del temporal Gloria ha obligat els veïns de nou municipis del Marems a controlar el consum d'aigua potable. El desbordament de la Tordera pel temporal Gloria ha contaminat amb aigua de riu els dipòsits de la potabilitzadora de Palafolls, que han quedat inutilitzats durant hores.

En concret, els problemes a la potabilitzaroa han afectat Palafolls, Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Sant Pol de Mar,  Arenys de Mar, Arenys de Munt i Canet de Mar. En aquesta zona, un terç dels municipis de la comarca, hi viuen més de 120.000 persones.

La incidència ha passat abans d'aquest migdia de dimecres, en el tercer dia de temporal. Al cap de sis hores, poc abans de les sis de la tarda, Protecció Civil ha informat que els treballadors han pogut tornar a la potabilitzadora de Palafolls i han pogut garantir el subministrament d'aigua potable, aixecant les restriccions:


Desbordament de la Tordera

El Consell Comarcal del Maresme explica que el desbordament de la Tordera és el que ha provocat el problema a la potabilitzadora. S'ha barrejat l'aigua del riu, cosa que ha afectat els pous de subministrament d'aigua de la potabilitzadora, que han quedat inutilitzats.
Crescuda de la Tordera a Malgrat de Mar (EFE)

 

Sis hores racionant l'aigua

Al migdia, des de Protecció Civil i diversos ajuntaments de l'Alt Maresme com Palafolls, Pineda o Arenys de Mar havien demanat que es consumís el mínim possible d'aigua ja que la potabilitzadora de l'Alt Maresme es trobava aïllada.

 

Els dipòsits havien quedat contaminats d'aigua del riu i només es podia utilitzar amb garanties l'aigua que s'havia pogut potabilitzar fins llavors. 


En una entrevista a "Els matins" de TV3, l'alcalde de Palafolls, Francesc Alemany, ha explicat els efectes dels problemes a la potabilitzadora:

ARXIVAT A:
Temporal Gloria
Anar al contingut