Barcelona

El temporal causa inundacions, estralls a la costa i fa créixer els rius

Després d'un dimecres de col·lapse de circulació, a la ronda de Dalt i inundacions al metro, la mobilitat s'ha restablert en carreteres i transport públic

Laura GalánActualitzat

La pluja ha provocat dificultats en la mobilitat però les més importants van ser aquest dimecres a la tarda. Al Maresme i al Baix Llobregat, les poblacions de costa es refan després del temporal de mar, vent i pluja intensa que s'ha endut sorra i ha fet algunes destrosses als serveis de les platges.
 


El temporal ha fet destrosses a la costa com aquesta passarel·la de Premià de Mar

La circulació de metro, autobús i rondes ja s'ha restablert després que hi hagués diverses inundacions.

 


Fins a les 12 del migdia d'aquest dijous, el telèfon d'emergències 112 ha rebut un total de 642 trucades per 454 incidents causats pel temporal.

 


Protecció Civil alerta que el temporal va de baixa però encara hi ha perill d'inundacions. Els registres de pluja superen els 100 litres per metre quadrat en molts punts del litoral i el pre litoral. A Barcelona han caigut entre 60 i 90 litres per metre quadrat. 

 


Molts dels abonats que havien quedat sense subministrament elèctric han recuperat el servei. Aquesta matinada s'ha arreglat l'avaria a Martorell més de 4.000 afectats, mentre que 800 veïns de l'Aldea, al Baix Ebre, encara no tenen llum.

 

 

Aquesta avaria també afecta prop de 500 abonats de Camarles.

Durant la tarda de diemcres es va restablir el servei elèctric als veïns de l'Hospitalet de Llobregat i Igualada.

Pel que fa les carreteres queden dues vies tallades per inundacions, a Torroella de Montgrí i Forallac al Baix Empordà. Una esllavissada també talla la carretera del Montseny.
 

 


Les pluges encara causen retards en trens de Rodalies afectades per avaries a la línia R1 del Maresme.

 

La tempesta també ha fet caure un arbre a la via de la R-3 entre Ripoll i Sant Quirze de Besora que talla la circulació del tren. El trajecte es fa per carretera, mentre que a la resta de la línia hi ha retards.

 

 


El Passeig de Sant Joan, inundat (Adrià Aguadé)
 

 

Més afectacions dimecres a la tarda

Les afectacions més importants, que van col·lapsar la mobilitat a Barcelona i moltes carreteres, vam passar la tarda de dimecres.

Fins a les 6 de la tarda emergències havia rebut 233 trucades. Les incidències més importants va passar a la ronda de Dalt i al metro.

 

 

 

Passades les sis de la tarda, la B-20 es va haver de tallar a l'altura de Collserola en direcció al Nus de la Trinitat per l'acumulació d'aigua, i s'han fet desviaments per la sortida 9 de la ronda de Dalt. En direcció Llobregat, s'ha tallat un carril de circulació al tram d'Horta. Al cap d'una hora, a les 19.30, Trànsit ha informat que aquesta via ja s'havia reobert, tot i que continuaven tallats dos carrils, un en cada sentit.

 

 

Pel que fa al metro, a la línia 3 s'ha tancat un dels accessos a l'estació de Lesseps, al barri de Gràcia i, també, l'accés a Numància de l'estació de Sants, i a la línia 4 s'ha tancat l'accés Escorial de l'estació de Joanic. A la línia 2 s'ha hagut de tancar l'estació de Tetuan.

 

Passeig de Sant Joan, inundat (Adrià Aguadé)

També s'ha alterat la freqüència de pas al Tram.

Protecció Civil ha alertat que la Tordera ja havia entrat en un nivell preocupant entre la capçalera i Sant Celoni.
 


També ha confirmat que gairebé 5.500 abonats a l'Hospitalet de Llobregat s'han quedat sense llum, i més d'un miler a Igualada.
 

 

 

Cap a les vuit del vespre el servei s'ha anat normalitzant.

 

 

Renfe ha informat que la línia R3, de l'Hospitalet de Llobregat a Puigcerdà, acumulava retards que poden arribar a la mitja hora. A la línia del Maresme, l'R1, els retards arribaven als 15 minuts.

 

Protecció Civil ha demanat prudència davant del temporal de pluja, vent i fort onatge. I els Bombers de Barcelona han fet recomanacions per evitar accidents a prop del mar.

 

Fort vent a la Barceloneta (EFE/Enric Fontcuberta)

Molts carrers i avingudes han quedat inundats perquè el vent ha fet caure les fulles dels arbres, que han embussat els embornals.

Barcelona Cicle de l'Aigua ha activat dues brigades per reforçar la retirada de fulles, segons ha informat l'Ajuntament. 

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut