Barcelona

Afectacions a Rodalies per Nadal: usuaris de l'R3, l'R4 i l'R12 triguen 15 minuts més

Les obres als túnels de Glòries afecten 60.000 usuaris i els trens no circulen entre Arc de Triomf i Sant Andreu Arenal

RedaccióActualitzat

Afectacions a Rodalies, des d'aquest dissabte fins al 5 de gener, per les obres de construcció dels túnels viaris de la plaça de les Glòries de Barcelona.

No hi haurà trens de Rodalies de les línies R3, la de Vic; R4, la de Manresa, i R12, la de Lleida, entre les estacions d'Arc de Triomf i Sant Andreu Arenal. És a dir que aquests trens no pararan a l'estació de la Sagrera-Meridiana.

 

 

Per reduir l'afectació als passatgers es reforçarà la línia 1 del metro i hi haurà un servei d'autobús llançadora entre les estacions de Sant Andreu Arenal, la Sagrera i el Clot-Aragó per la Meridiana.

Aquest servei es prestarà entre les 6 i les 10 del matí i les 4 de la tarda i les 8 del vespre.

A Sant Andreu Arenal es podrà agafar la línia 1 del metro, la vermella, a l'estació de Fabra i Puig, que no quedarà afectada, per accedir al centre de Barcelona.

Els trens de l'R4 que venen del sud des de Sant Vicenç de Calders circularan amb normalitat fins a Arc de triomf i des d'allà es desviaran pel Clot fins a Badalona. Els regionals de Lleida de l'R12 passaran pel passeig de Gràcia.

La directora de Rodalies de Catalunya, Mayte Castillo, explica que l'increment del temps de viatge serà d'uns 15 minuts per als 60.000 usuaris que està previst que resultin afectats per les obres.

"Calculem que l'increment del temps de viatge pot estar al voltant d'uns 15 minuts, però considerem també que el període de les vacances de Nadal o de les festes és el millor moment per fer les obres."

 

 

No caldrà bitllet addicional

Per facilitar la mobilitat amb títols de transport de Renfe no integrats es podrà entrar al metro a les estacions que fan d'intercanviadors entre els dos transports.

Aquestes són les principals afectacions per les obres dels túnels viaris de Glòries, que han de passar per sota d'aquestes infraestructures ferroviàries. Les obres consisteixen a reforçar l'interior dels túnels del tren.

Segons l'Ajuntament, els treballs no endarreriran les obres d'acabament del túnel de Glòries, que es preveu que estarà a punt l'agost del 2021.

ARXIVAT A:
MobilitatTransport públic
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut