Pla mig d'Adrià Carrasco, el membre del CDR d'Esplugues de Llobregat establert a Bèlgica, durant una entrevista amb l'ACN a Brussel·l…
Adrià Carrasco, el membre del CDR d'Esplugues de Llobregat establert a Bèlgica, en una imatge d'arxiu (ACN)
Brusel·les

Adrià Carrasco després de l'incident amb Borrell: "El que no farem és callar"

El CDR diu que ho tornarà a fer si hi ha "noves oportunitats"

RedaccióActualitzat

El CDR exiliat a Brussel·les Adrià Carrasco ha passat 7 hores detingut en una comissaria després que aquest dimecres intentés interrompre un acte de Societat Civil Catalana a la capital belga.

En aquest acte, organitzat per commemorar els 40 anys de la Constitució espanyola, hi intervenia el ministre d'Exteriors, Josep Borrell.

"El mínim que podia fer era denunciar-ho"

Aquest dijous al matí Carrasco ha afirmat que si hi ha "noves oportunitats" tornarà a fer el mateix:

"El que no farem és quedar-nos callats, els cridarem a la cara que per aquí no passem."

"El mínim que podia fer era denunciar-ho i crear una opinió contrària a la seva".

Carrasco, que estava assegut entre el públic, va interrompre el discurs de Borrell cridant que "la Constitució és una farsa". De seguida el personal de seguretat del ministre se'l van endur mentre els assistents a l'acte l'escridassaven.

 

Segons ha explicat, els seus advocats creuen que no és normal que detinguin algú a Bèlgica en una situació d'aquesta mena, i que va ser "la pressió dels agents de la policia espanyola" el que va forçar la detenció.


"Setge de l'escorta del ministre"

En el moment de la detenció de Carrasco, els serveis de seguretat del ministre han intentat impedir que alguns treballadors dels mitjans de comunicació fessin un seguiment del que estava passant. Ho ha denunciat el Grup de Periodistes Ramon Barnils:

 


 

 

ARXIVAT A:
Constitució espanyolaProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut