El col·lectiu educatiu català nega les acusacions d'adoctrinament
El col·lectiu educatiu català nega les acusacions d'adoctrinament

La investigació per adoctrinament als llibres de text s'amplia ara als de Primària

El Ministeri d'Educació demana, també, l'aval de la Reial Acadèmia d'Història

Actualitzat

El Ministeri d'Educació ha ampliat la investigació sobre el possible adoctrinament en els llibres de text de Catalunya i ha demanat ajuda a la Reial Acadèmia de la Història.

S'estan examinant tant els llibres de Secundària com els de Primària.

L'informe urgent que es va anunciar fa nou mesos s'està retardant. I el secretari d'estat d'Educació, Formació Professional i Universitats, Marcial Marín, ho atribueix a aquesta ampliació.

"L'informe està en marxa, s'ha ampliat i s'ha portat també a Primària, no solament a Secundària, i volem que tingui l'aval de la Reial Acadèmia de la Història."

Ha dit que primer s'ha fet un mostreig de tots els llibres de text que es fan servir en el sistema educatiu català en les dues etapes per tenir "una visió global" de l'assumpte.

 

L'acusació d'adoctrinament a l'escola catalana ha aixecat un fort rebuig en el col·lectiu educatiu. Al novembre, Som Escola, que agrupa la majoria d'entitats i associacions de l'àmbit educatiu, va presentar un decàleg per defensar el funcionament i els resultats del sistema d'immersió lingüística i, alhora, va llançar un missatge de tranquil·litat cap als professionals.

Allà recordaven que els alumnes catalans surten amb el mateix nivell de castellà que la mitjana de l'estat i que l'escola no es pot vincular amb el creixement de l'independentisme.

Aquest dijous, el Ministeri d'Educació ha anunciat que també contempla incloure una casella d'opció lingüística en els impresos de preinscripció escolar per al curs vinent.

ARXIVAT A:
Educació Procés català
Anar al contingut