Barcelona

Admeses dues querelles contra l'actuació policial l'1-O a l'escola Pau Claris

Actualitzat

Dues querelles més presentades per persones que consideren que es van fer lesions amb les càrregues policials de l'1 d'octubre han estat admeses a tràmit pel jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona, que investiga les càrregues policials de l'1-O. En aquest cas, per l'actuació a l'institut Pau Claris de Barcelona.

Una d'elles és de Marta Torrecillas, la dona que va denunciar que uns agents de la Policia Nacional li van retorçar els dits durant l'actuació policial i que un agent la va agafar pels pits per desplaçar-la. La jutge ha acceptat investigar les querelles per un delicte contra la integritat moral i un altre de lesions, amb l'agreujant d'odi, motivació ideològica i de gènere. L'altra querella també és pels mateixos delictes.

El jutge no ha imputat ningú, està a l'espera que els Mossos d'Esquadra li aportin les imatges que hi ha d'aquest centre de votació. Els Mossos han de lliurar la còpia de tots els vídeos aportats a la causa ordenats de forma cronològica i per col·legi electoral. Sí que ha demanat a la Policia Nacional que li aporti les comunicacions entre la sala de comandaments i els agents sobre el terreny.

L'organització "Alerta Solidària", que porta la representació de Marta Torrecillas, ha dit en un comunicat que es "tracta d'un nou pas en l'avançament per aclarir els fets d'aquell històric 1 d'octubre" i "per determinar les ordres dels comandaments".

A Marta Torrecillas se la coneix per les imatges en què es veia com un agent l'agafava i la llançava escales avall quan estava protegint unes senyores grans el dia del referèndum. Ella mateixa va explicar davant les càmeres que la Policia Nacional li havia trencat els dits, però després va matisar que els hi havien doblegat:

"M'han agafat la mà i m'han començat a doblegar tots els dits. M'han tirat coces i fins que no m'han tingut fora del col·legi no han parat."

Segons la noia, el detonant de l'agressió policial va ser l'acreditació de la Generalitat que portava penjada al coll. A més de doblegar-li els dits un a un amb molta força, quan estava a l'escala, va assegurar que l'havien tocat:

"També m'han tocat els pits, no han tingut respecte amb res... Ha estat molt brutal."

 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut