Concentració de periodistes davant el Tribunal Suprem en defensa del secret professional, el 14 de desembre (Efe)
Concentració de periodistes davant el Tribunal Suprem en defensa del secret professional, el 14 de desembre (Efe)
Mallorca

Admesa a tràmit la querella dels dos periodistes a qui se'ls va confiscar el mòbil

Detingut un policia en el cas de les filtracions sobre el cas Cursach

Actualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears ha admès a tràmit la querella conjunta presentada per Europa Press i el "Diario de Mallorca" contra el jutge Miquel Florit, que va confiscar el mòbil i diversa documentació a dos periodistes.

Ara s'obrirà una investigació per aclarir si el jutge va cometre prevaricació. I si la investigació, en relació amb aquests dos periodistes, s'ajusta a la llei. 

Miquel Florit és el jutge instructor del cas Cursach, un empresari de l'oci nocturn. Abans d'ell van ser apartats del cas un jutge i un fiscal.

En relació a aquest cas, la policia ha detingut, per revelació continuada de secrets, un inspector que havia estat el responsable del grup de blanqueig que investigava la trama de corrupció de l'empresari de negocis nocturns a Mallorca.

El policia detingut ha quedat en llibertat i s'ha acollit al dret de no declarar. Durant molts anys aquest inspector de la policia va dirigir les investigacions sobre les finances de la xarxa de corrupció de Cursach amb ramificacions a la policia local i polítics del PP.

Se'n va fer un informe que xifrava en 50 milions d'euros el frau fiscal de l'empresari Cursach.

I ha estat, precisament, la filtració d'aquest informe el que va portar al jutge a ordenar la incautació del mòbil als dos periodistes.

De moment, la macrocausa s'engreixa amb una nova peça, la de les filtracions que està sota secret de sumari.


Els mòbils requisats

Fa una setmana una secretària del jutjat i agents de policia van presentar-se a les redaccions del "Diario de Mallorca" i de l'agència Europa Press i van endur-se els mòbils dels dos periodistes i també dos ordinadors de la periodista d'Europa Press, que va denunciar que els agents li van impedir consultar els serveis jurídics de l'empresa abans d'entregar els aparells.

El jutge havia autoritzat a copiar tota la informació del correu electrònic i les xarxes socials dels periodistes per identificar les seves fonts.

La decisió del jutge està directament relacionada amb la denúncia de Bartomeu Cursach després que aquests mitjans filtressin al juliol un document policial del sumari en què se l'acusa d'haver defraudat més de 50 milions d'euros a Hisenda i 14 més a la Seguretat Social.

Cursach està considerat el principal empresari de l'oci nocturn a Mallorca, i està en llibertat després d'haver pagat una fiança d'1 milió d'euros i haver passat 13 mesos en presó preventiva.

ARXIVAT A:
PolicialJudicial
Anar al contingut