Un bou embolat a Xerta
L'embolat és una de les modalitats de correbous que es fan a les Terres de l'Ebre.
Barcelona

Admès a tràmit un recurs contra dues modalitat de correbous amb foc

Un jutjat de Barcelona ha admès a tràmit un recurs de l'Associació Nacional per a la Protecció i Benestar dels Animals (ANPBA), que vol que es prohibeixin dues modalitats de correbou on es fa servir foc. Es tracta dels bous embolats i dels toros de foc. L'associació ja va demanar la prohibició d'aquestes modalitats de festa taurina, però la justícia va desestimar el recurs. L'associació hi va recórrer i ara el jutjat contenciós administratiu número 6 de Barcelona ha admès la petició.

Actualitzat
L'associació va recórrer a la justícia després que la Generalitat va autoritzar els correbous, entre els quals els de foc, a Alcanar i Camarles. La justícia va desestimar la demanda amb l'argument que són "actes reglats" i que els correbous no estan prohibits. L'ANPBA, però, creu que no es poden autoritzar aquests correbous perquè vulneren la llei catalana de protecció dels animals. 

Diuen que la llei prohibeix practicar "patiment o causar ansietat o por", cosa que segons ells passa en aquestes modalitats en què col·loquen dues boles inflamables a les banyes dels toros. 

Els correbous han quedat fora de la prohibició de les corrides de toros aprovada pel Parlament.
 
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut