Barcelona

Adif tapiarà els accessos a l'estació abandonada on es va originar el foc

Els alcaldes de Barcelona, Sant Adrià de Besòs i l'Hospitalet reclamen a l'operador ferroviari que es responsabilitzi del manteniment i netegi la zona al voltant de les vies

RedaccióActualitzat

L'endemà del caos a Rodalies de Barcelona, Adif ha anunciat que tapiarà tots els accessos de l'estació fantasma on es va originar l'incendi.

Tècnics d'Adif han estudiat aquest matí quina és la millor manera de tancar l'accés fins a la zona d'estació en desús per impedir que hi entri ningú i que s'hi acumuli brutícia.

De moment, el gestor ferroviari ha decidit que el recinte estigui vigilat nit i dia i hi ha desplegat agents de seguretat privada, fins que es tanqui l'accés de forma definitiva.

 

El president d'Adif va assenyalar ahir els mossos com a responsables de la vigilància a les instal·lacions. La Generalitat i lAjuntament de Barcelona han volgut deixar clar que l'únic responsable es l'operador.

Els veïns de la zona es queixen de la deixadesa d'aquest espai, i recorden que el Compromís de les Glòries ja recollia el cobriment de les vies del tren del sector Meridiana sud.

Els alcaldes exigeixen a Adif que netegi les vies

L'incendi de dimarts a l'estació abandonada de Marina Bifurcació o Bifurcació Vilanova ha tornat a posar de relleu altres casos de brutícia acumulada en espais ferroviaris. Alguns llocs, on no es fa manteniment, s'han convertit en abocadors d'escombraries.

L'alcaldessa de Barcelona i els alcaldes de Sant Adrià de Besòs i l'Hospitalet han demanat avui a Adif que netegi les vies i altres instal·lacions de la xarxa de Rodalies de Renfe.

 

L'alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau, ha recordat que el municipi va presentar una contenciós administratiu contra Adif fa dos anys per l'acumulació d'objectes i brutícia en una àrea de les vies en la qual les tanques que hi impedeixen el pas estan trencades. Callau diu que aquest assumpte encara està pendent de judici. Abans de denunciar, l'Ajuntament de Sant Adrià ja havia requerit a Adif que ho netegés i en refés la tanca, sense cap resultat.

Núria Marín, alcaldessa de l'Hospitalet, ha exigit també a Adif que netegi la brutícia acumulada a l'entorn de les vies de tren de la línia de Vilafranca al seu pas per la ciutat. Marin ha criticat "la deixadesa i la sordesa d'Adif, que no atén les peticions del veïnat i de l'Ajuntament per mantenir en bones condicions la xarxa de Rodalies". L'alcaldessa ha dit que, al voltant de les vies, s'hi acumulen deixalles, i s'ha detectat la presència de rates.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut