Barcelona

Adif preveu reobrir l'AVE Girona-Figueres diumenge 5 d'octubre

Adif ha contractat nou bombes per extreure l'aigua, a més de la que utilitzen els bombers i l'exèrcit

RedaccióActualitzat

Adif ha avançat que la línia de l'AVE entre Girona i Figueres, interrompuda des del dilluns 29 de setembre a causa de la inundació de les vies a l'estació gironina, es reobrirà diumenge dia 5 d'octubre. Els Bombers de la Generalitat han informat cap a les deu de la nit de divendres que ja no queda aigua a l'interior del túnel, inundat des de diumenge a causa de les fortes pluges d'aquell dia. Ara, els cossos d'emergència seguiran treballant per netejar el fang que va comportar la inundació.

Adif, que ha contractat nou bombes per extreure l'aigua, a més de la que utilitzen els bombers i l'exèrcit, ha anunciat que podrà restablir el servei entre Figueres i Girona al llarg de diumenge. Efectius dels Bombers de la Generalitat, de la Unitat Militar d'Emergències (UME) i tècnics d'Adif treballen en el bombeig de la gran quantitat d'aigua i de fang que va convertir en un riu les vies de l'estació de l'AVE de Girona.

El conseller català de Territori, Santi Vila, ha lamentat que "per uns centenars de milers d'euros", que segons ell era el que faltava per culminar les obres de l'AVE a Girona, s'hagi inundat el túnel de l'estació. 

Vila ha qualificat d'"inadmissible" que la infraestructura tingués pendent de fer acabats com el tancament dels pous d'extracció de sorra pels quals va entrar l'aigua d'un desbordament.

El Col·legi d'Enginyers de Catalunya va assegurar dijous en un comunicat que, en contra del que afirma Adif, els problemes d'evacuació del clavegueram no van ser la causa principal de la inundació del túnel de l'AVE a Girona. Segons assenyalen, el volum de les precipitacions, tot i ser elevat, no va ser excepcionalsubratllen la complexitat del soterrament de l'AVE a Girona, a causa de la presència del nivell freàtic i per la interacció de l'obra amb els serveis de clavegueram.

L'Ajuntament de Girona i Adif estan en desacord sobre les causes de la inundació del túnel de l'AVE en aquesta ciutat i, mentre el primer apunta a errors del gestor ferroviari, aquest considera que el problema va ser del clavegueram urbà.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut