Flors al punt on hi va haver l'accident (ACN/Gemma Aleman)

Adif pacta amb familiars de la víctima de Vacarisses mesures per evitar accidents de tren

En un acord extrajudicial també es pacta una indemnització de més de 200.000 euros

Adif indemnitzarà amb 207.500 euros els familiars del passatger que al novembre de 2018 va morir pel descarrilament d'un tren a Vacarisses, al Vallès Occidental, en un acord extrajudicial que obliga l'empresa a prendre mesures per evitar accidents ferroviaris en un futur.

Adif assumeix la "responsabilitat objectiva" en l'accident ferroviari i es compromet a adoptar mesures per evitar descarrilaments o "minimitzar els seus efectes i conseqüències".

Per a això, garantirà que la família del passatger mort pugui contactar amb un interlocutor d'Adif - el cap de l'Àrea de Projectes i Obres de l'empresa - per "resoldre els dubtes que pugui tenir sobre les obres planificades".

Les obres de millora consistiran en la instal·lació de sistemes de detecció de despreniment de roques en la via basats en tecnologia de visió artificial i la reparació de murs de revestiment de maçoneria a la xarxa ferroviària gestionada per Adif.

De la mateixa manera, es compromet a tenir habilitat un accés al tram de via on es va produir el sinistre perquè li puguin rendir homenatge puntualment, acompanyats d'un agent habilitat d'Adif si volguessin arribar al punt exacte.

Comboi descarrilat a Vacarisses el 20 de novembre de 2018 (ACN/Norma Vidal)

L'accident va tenir lloc el 20 de novembre de 2018 a les 6.15, quan el tren, que havia sortit de Manresa i es dirigia a Sant Vicenç de Calders, al Baix Penedès, va descarrilar en topar amb unes roques que havien caigut a la via al pas per Vacarisses.

La sotragada va fer que una de les portes laterals es desmuntés i la víctima caigués a fora del comboi, amb ferides mortals.

Inicialment, el jutjat d'instrucció 4 de Terrassa va decidir arxivar la causa en considerar que Adif no tenia responsabilitats sobre l'accident.

Al gener d'aquest any, però, l'Audiència de Barcelona va comunicar la reobertura per determinar si no s'havia tingut prou cura en el manteniment de la línia.  

ARXIVAT A:
MobilitatInfraestructures
Anar al contingut