Imatge d'arxiu d'un tren de rodalies
Les obres de reparació acabaran finalment dissabte, un mes després del robatori de coure (ACN/Albert Segura)

Adif i Renfe rectifiquen: diumenge només faran proves sense passatgers a l'R3, R4 i R7

En un comunicat conjunt, asseguren ara que es faran "simulacions comercials" per comprovar el funcionament de les instal·lacions i no posen data a la normalització del servei

RedaccióActualitzat

Marxa enrere d'Adif i Renfe. Després que Adif anunciés que diumenge vinent es normalitzaria el servei a les línies afectades pel robatori de coure de fa un mes. De fet, també ho va comunicar el ministre de Transports, Óscar Puente, a través de la xarxa social X.

Ara, les dues companyies rectifiquen i en un comunicat conjunt, asseguren que "diumenge tornaran a circular els trens a Montcada Bifurcació", però ho faran amb "simulacions comercials", és a dir, sense passatgers.

La finalitat de les proves, segons aquesta informació, és realitzar les comprovacions "necessàries, ja que alguns trams no s'han utilitzat des del passat 12 de maig". 

Afirmen que això "permetrà comprovar el bon funcionament de les instal·lacions de seguretat reparades". 
 

Sense data per a la normalització del servei

Equips d'Adif i Renfe faran seguiment i monitorització d'aquestes comprovacions i, un cop determinin el bon estat i funcionament de les instal·lacions, "l'operadora comunicarà la data de restabliment" de les línies R3, R4, R7 i R12 de Rodalies.

Mentrestant, es mantindrà el servei de busos com a transport alternatiu.
 

Avaria en un punt clau

El robatori de cable, entre Montcada Bifurcació i Torre Baró, va provocar diversos incendis al cablejat del sistema de senyalització i d'enclavaments a la zona. Tal com explicava a TV3, Mar Ruiz, cap de comunicació d'Adif, es produïa en un punt on "es regulen totes les entrades i sortides, els estacionaments i els canvis d'agulles" dels trens.

L'avaria va desencadenar afectacions greus en la infraestructura i va impactar de manera generalitzada en la circulació de trens de Rodalies i Regionals de Catalunya coincidint amb la jornada electoral.

A més, els treballs de reparació han impedit la circulació de trens aquestes setmanes i han afectat els desplaçaments dels usuaris, que han hagut de buscar alternatives a aquest transport.

És el cas dels usuaris de l'R3, els més perjudicats per la incidència, que no poden arribar fins a la capital catalana sense haver de fer part del trajecte en autobús, el que compren el tall entre Montcada-Ripollet i Fabra i Puig.  


   

ARXIVAT A:
RodaliesRenfe
Anar al contingut