Adeu al Tickets i als restaurants d'Albert Adrià i els germans Iglesias a Barcelona

L'absència de turisme a Barcelona i les restriccions sobre la restauració han estat decisives per dissoldre el grup de restaurants dels xefs, després de deu anys "de somni"

Actualitzat

ElBarri, el somni que el xef Albert Adrià va emprendre amb els germans Iglesias en forma d'un grup de restaurants a Barcelona, tanca i es dissol pels efectes de la pandèmia sobre la restauració. Cap dels establiments no ha obert des que, el març de l'any passat, es va decretar l'estat d'alarma, i els seus 230 treballadors estan pendents del seu futur laboral. 

En formaven part, des de fa deu anys, els establiments Tickets, Hoja Santa, Pakta i Bodega 1900, i l'únic que de moment es mantindrà és Enigma, que és exclusiu d'Albert Adrià. El germà de Ferran Adrià, i corresponsable de l'èxit d'El Bulli, encara no sap si el reobrirà aquest any o el vinent. 

Per a Adrià, el tancament d'elBarri suposa enterrar "deu anys de somni, que formarà part d'un bonic record". Explica que va ser "tot un repte" armar cinc restaurants que van aconseguir elogis de crítica, amb estrelles Michelin i sols Repsol, i del públic a Barcelona.
 

El xef encara no sap quins restaurants es podran salvar d'un concurs de creditors del grup elBarri, generat no només per l'absència de turistes a Barcelona, sinó també per les limitacions d'horaris que els han restringit les obertures.

Per a Albert Adrià, un dels artífexs de l'èxit d'El Bulli, això suposa el "tancament d'una altra etapa" després d'uns altres "deu anys de treball a ritme infernal" en els restaurant d'elBarri.

Albert Adrià, al mig de la fotografia, amb el seu germà Ferran Adrià (EFE / Arxiu)

Per la seva banda, el seu soci Juan Carlos Iglesias ha apuntat que el grup elBarri que mantenien amb Albert Adrià "desapareix" a causa de l'entrada en concurs, encara que això no signifiqui que no es tornin a reunir.

Els germans Iglesias, socis d'Adrià, regenten al seu torn Ries de Galícia, Cañota i Espai Kru, llocs que o bé estan tancats per la pandèmia o han obert amb restriccions d'horaris.

ARXIVAT A:
Coronavirus Empresa
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut