Ada Colau sobre les paraules d'Iglesias: "Mai nosaltres formarem part d'un 155"

L'alcaldessa de Barcelona matisa a Catalunya Ràdio les declaracions del líder de Podem

RedaccióActualitzat

L'alcaldessa de Barcelona i líder dels comuns a Catalunya, Ada Colau, ha volgut matisar aquest matí les declaracions del líder de Podem, Pablo Iglesias, de divendres, sobre una hipotètica nova aplicació de l'article 155.

En declaracions al programa "El suplement" de Catalunya Ràdio, Colau ha defensat que la seva formació ha estat sembpre en contra de la suspensió de l'autogovern i ha recordat que el mateix Iglesias va corregir amb un tuit les seves paraules en una entrevista a Antena 3.

"Tots sabem que estem en contra d'aplicar el 155, hem votat en contra, som l'únic partit que hem posat un recurs al 155 al Constitucional... Ell estava parlant de respectar les normes i de respectar que el lideratge del govern el tenia qui tenia la força majoritària, no la minoritària. Però ho va dir d'una manera que és veritat que es podia prestar a una ambivalència."


Colau també ha recordat que arran del 155 Barcelona en Comú va "interrompre" el pacte de govern municipal amb el PSC, i ha remarcat que "desenes d'Ajuntaments governats per ERC o JxCat amb el PSC", en canvi, no van fer-ho.

"No hem de demostrar res perquè sempre hem defensat el mateix i, clarament, mai nosaltres formarem part d'un 155. Tot al contrari, treballarem perquè hi hagi diàleg i el camí de la política, no el de la judicialització."


"Hem de buscar solucions"

Pel que fa a la resposta a la sentència del judici del procés, Colau ha defensat que les entitats liderin les protestes i que als polítics els correspon buscar solucions.

"Els que tenim responsabilitat de govern i responsabilitat institucional no hem de liderar les protestes ni ens hem de centrar en les escenificacions, que s'han fet moltes en els darrers temps, sinó que hem de buscar solucions."

"Hem de fer el màxim esforç, de manera pragmàtica, perquè surtin de la presó. S'ha de parlar d'indults, s'ha de parlar de reforma del Codi Penal, s'ha de parlar de totes les eines que ens permetin que surtin de la presó i que puguem reprendre un diàleg serè, en igualtat de condicions, per mirar endavant."

ARXIVAT A:
En comúAda ColauPablo Iglesias
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut